Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τουρισμός Κυθήρων - Κάτι αλλάζει.....

Για ΠΡΩΤΗ φορά επί 10 σχεδόν μέρες (και έπεται συνέχεια), η εκπομπή ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ της ΕΡΤ δείχνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ βίντεο για τα Κύθηρα ή κάνει συχνότατες αναφορές, σε συνέχεια των πρόσφατων live παρουσιάσεων του νησιού από εμένα, τους Δημ. Συμβούλους Μηνά Κορώνη, Μαρία Κασιμάτη και τον Επαμεινώνδα Σταμάτη. 

Παράλληλα έχει γίνει στοχευμένη διαφήμιση στη Βόρειο Ελλάδα και στο Inflight περιοδικό των αεροπορικών εταιρειών Astra Airlines και Aegean. 


Στην τουριστική προβολή συμβάλλουν και οι πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν διαφημιστεί εκτενώς καθώς και η οργανωμένη διαφήμιση των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων που για ΠΡΩΤΗ φορά έγινε συγκεντρωτικά. 

Οι δρόμοι καθαρίζονται με πρόγραμμα (υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ χειριστής), τα δημοτικά περίπτερα βάφονται και ευπρεπίζονται για ΠΡΩΤΗ φορά, οι πινακίδες σήμανσης και μνημείων/οικισμών αντικαθίστανται με καινούργιες (σταδιακά), τα δρομολόγια των πλοίων είναι σταθερά, οι διαρκείς παρεμβάσεις μας στα δελτία ειδήσεων μεγάλων και μεσαίων ΜΜΕ διαφημίζουν το νησί και αποδεικνύουν την εξωστρέφεια που τόσο έχουμε ανάγκη. 

Τέλος από την διεθνή προβολή των ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, τα Κύθηρα είναι άκρως ωφελημένα καθώς ο Δήμος μας συμμετέχει σε όλες τις σχετικές δράσεις δημοσιότητας. 

Διαρκή τα αιτήματά μας για σειρά τουριστικών θεμάτων και σε τελική φάση η έναρξη των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο, διαδικασία που μόνο έτοιμη δεν ήταν (θυμίζω ότι κάποιοι υπόσχονταν μέχρι και το Air Force One στα Κύθηρα φέτος).

Αυτά για όσους ανέξοδα μας κατηγορούν για έλλειψη οράματος στον τουρισμό.

Σίγουρα, αν όραμα για τον τουρισμό είναι το "I love you, you love I ?" του 1980....
------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος Κυθήρων
------------------------------------------------------