Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τέσσερις δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του ΣυΡιζΑ

Προβάδισμα από μία μέχρι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες για τονΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δημοσκοπήσεις των εταιρειών Marc, MRB, Metron Analysis, καθώς και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

Marc: Προβάδισμα 2,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 2,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Παρασκευή σε 1.006 νοικοκυριά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 23,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.

Στην έκτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8%. Στη Βουλή φαίνονται να εισέρχονται οριακά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% των ερωτηθέντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κυμαίνεται στο 18,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.


Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει 47,8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, και 50,9 αρνητικές και μάλλον αρνητικές. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 9 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας εμφάνιζε 72,5% θετικές γνώμες και 26,5% αρνητικές. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι παραμένει πάντως πρώτος σε δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44,1%: στις θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ το 49,1% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον ίδιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει 42,9% θετικές γνώμες και 53,1% αρνητικές, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες 35,2%  και αρνητικές 59,5%. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 31,2%  και αρνητικές 66,2%, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες 23,2% και αρνητικές 68,3%, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες 11,9% και αρνητικές 84,4%, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θετικές γνώμες 11,4% και αρνητικές 84,7, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζει θετικές γνώμες σε ποσοστό 20,9% και αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 76,6%.

Σε ό,τι αφορά το τι κυβέρνηση προτιμούν, οι ερωτηθέντες απάντησαν κυβέρηση Εθνικής ενότητας σε ποσοστό 33,7%, συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 17,2%, κυβέρνηση με βασικό κορμό ΝΔ σε ποσοστό 17,6%, αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 14,4% και αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. σε ποσοστό 7,1%.


MRB: Προβάδισμα 1,8% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου, δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά».

Σύμφωνα με την MRB στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6%, Ν.Δ. 22,8%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το Ποτάμι 5,6%, το KKE 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα 4,2%, το ΠΑΣΟΚ 3,9% και οι ΑΝΕΛ 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στις 2,2 μονάδες.


Metron Analysis: Οριακή διαφορά 1% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
Οριακή διαφορά της τάξης του 1% μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 21,2%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5%, και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,1%.

Στη Βουλή με 3,8% εμφανίζεται να μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 1,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει ποσοστό 3,1%.

Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο ξεπερνά το 11%.


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Στο 3% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διαπιστώνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 25%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 22%.

Την τρίτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 14%.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).


Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά κατατάσσεται τέταρτη, συγκεντρώνοντας το 16%.

Ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5% θετικών γνωμών, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνει 10% θετικών γνωμών. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, συγκέντρωσε 5% θετικών αλλά 54% αρνητικών γνωμών.


ProRata: Προβάδισμα 3,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Πρώτο κόμμα» οι αναποφάσιστοι

Προβάδισμα 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταίρειας ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Πάντως, «πρώτο κόμμα» αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% και ακολουθούν η Ν.Δ. με 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 3,5% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. 

Εκτός Βουλής, με ποσοστό 2%, μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, 64% θεωρεί λανθασμένη την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε εκλογές, ενώ στο ερώτημα αν η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να μείνει στην Ευρωζώνη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει περαιτέρω μέτρα και θυσίες για τον ελληνικό λαό, το 68% απαντά θετικά. 

Πάντως, ποσοστό άνω του 50% εκτιμά ότι η συμφωνία που συνήφθη με τους δανειστές δεν είναι καλή.

Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα διεξήχθη στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων.
------------------------------
Πηγή:  kerdos.gr
------------------------------