Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οργιάζει η φοροδιαφυγή στα νησιά

H φοροδιαφυγή δεν κάνει...διακοπές, αντίθετα οργιάζει όπως προκύπτει από τα στοιχεία που που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τα στοιχεία αφορούν ελέγχους σε 5.031 επιχειρήσεις και όπως πρόεκυψε μια στις στις δύο υπέπεσε σε φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, διεξήχθησαν 3.525 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) σε 3.496 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιηθήκαν καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 996 υπάλληλοι. και διαπιστώθηκαν σε 610 επιχειρήσεις συνολικά 1.139 παραβάσεις.


Από τις Δ.Ο.Υ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 3.033 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 3.004 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 430. Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν 834 υπάλληλοι.

Οι έλεγχοι και αυτή την εβδομάδα επικεντρώθηκαν κυρίως στους κλάδους εστίασης (1.839 έλεγχοι), διασκέδασης και τουρισμού, καθώς και εμπορίας

Από τις 430 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, το 96% (δηλαδή 413 παραβάσεις) αφορούσαν την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων, ενώ μεγαλύτερη παραβατικότητα διαπιστώθηκε στους ελέγχους που διεξήχθησαν κατά τις βραδινές ώρες
----------------------------
Πηγή: spirospero.gr
----------------------------

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ: 

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, και στα Κύθηρα βρίσκεται εκτεταμένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, καθώς και κλιμάκιο της ΔΟΥ Πειραιώς με παράλληλη παρουσία ελεγκτών του τμήματος επιθεώρησης εργασίας, τα οποία διενεργούν παράλληλους ελέγχους σε Κυθηραϊκές επιχειρήσεις.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια ελέγχου διαπιστώνουν πολλαπλές παραβάσεις και εκδίδουν σχετικά πρόστιμα στις επχειρήσεις που ελέγχουν.

Από αυτή την σελίδα είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από την μη τήρηση των νομίμων διαδικασιών από αρκετούς επαγγελματίες του νησιού μας. Πιστεύουμε ότι η τήρηση της νομιμότητας από όλους τους επαγγελματίες είναι για το καλό όλων. Και για τον τουρισμό του νησιού αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους και κυρίως για την αποφυγή δυσφήμησης του νησιού.

Καλό δε θα είναι να θυμούντε όλοι ότι ποτέ δεν σφάζεις την κόττα που σου κάνει τα χρυσά αυγά....