Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Υπό αυστηρή επιτήρηση τα οικονομικά Δήμων και Περιφερειών

Υπό αυστηρή επιτήρηση τα οικονομικά Δήμων και Περιφερειών, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, στο πλαίσιο κατάρτισης και εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016 - 2019.
Το Μ.Π.Δ.Σ. 2016 - 2019 θα περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων των δύο προηγούμενων ετών (2013 - 2014), καθώς και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για: α) το τρέχον έτος (2015) β) το έτος προϋπολογισμού (2016) και γ) τα τρία επόμενα έτη (2017 - 2019).

Επίσης, το Μ.Π.Δ.Σ. θέτει συγκεκριμένους στόχους, χρονοδιαγράμματα και δείκτες υλοποίησης στην προσπάθεια εξορθολογισμού και ελέγχου των δαπανών και επίτευξης των εκάστοτε δημοσιονομικών στόχων.
Παράλληλα, θέτει τα ανώτατα όρια δαπανών για όλη την περίοδο για τα Υπουργεία, καθώς και τους στόχους ισοζυγίου για τους λοιπούς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνεται ότι, βάσει του άρθρου 43 του ν.4270/2014, το Μ.Π.Δ.Σ. περιλαμβάνει τους στόχους ισοζυγίου των ενοποιημένων προϋπολογισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, για κυλιόμενη περίοδο των επομένων από τη σύνταξη του Μ.Π.Δ.Σ. τεσσάρων ετών, κάθε φορά, εκ των οποίων τα δύο πρώτα χρόνια είναι δεσμευτικά.

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.


---------------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
--------------------------------------