Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Το ναυτικό Μουσείο στη Νεάπολη άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.
Στο παλιό αναπαλαιωμένο Δημοτικό σχολείο στο Βροντά σε μια κατάμεστη αίθουσα έγιναν τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης.

Μια προσπάθεια χρόνων του δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς ,έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την ναυτική ταυτότητα των Βατίκων μέσα από προσωπικά αντικείμενα δωρητών που έχουν σχέση με την θάλασσα. 

 
Τα εγκαίνια έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ευστάθιος ,ο οποίος συγκινημένος χαρακτηριστικά είπε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μας μαύρισε την καρδιά ,ένα στολίδι του τόπου εγκαινιάζετε σήμερα και μας δίνει μεγάλη χαρά.

Με την παρουσία τους τίμησαν οι βουλευτές του νομού ο κύριος Αραχωβίτης, ο κύριος Δαβάκης η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα, ο Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας "Παρνωνα", η εκρόσωπος του δήμου Ελαφονήσου κυρία Αλεβίζου οι οποίοι έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό .

Παρόντες οι τοπικές αρχές, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ,πολλοί ακόμα επίσημοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος κύριος Τριχείλης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και όλο τον κόσμο στάθηκε για λίγο στο γεγονός της καταστερεπτικής φωτιάς αναφέροντας ότι η προσπάθεια του δήμου συνεχίζεται αιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία και φορείς να πράξουν τα αυτονόητα τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει διαβεβαιώσεις αλλά έως τώρα μόνο ο δήμος αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

Μιλώντας για το Ναυτικό Μουσείο από τον σχεδιασμό του μέχρι την υλοποίηση του ευχαρίστησε όλους , συνεργάτες και δωρητές.

Στη συνέχεια κάλεσε τον οποιονδήποτε Βατικιώτη που διαθέτει υλικό να το εκθέσουν στο μουσείο εμπλουτίζοντας την ιστορία της ναυτοσύνης των Βατίκων.

Στο παλιό δημοτικό σχολείο που πλέον φιλοξενεί το Ναυτικό μουσείο στεγάζεται και η φιλαρμονική Νεάπολης και μελλοντικά στην αίθουσα που έγιναν σήμερα τα εγκαίνια θα την διακοσμούν τα έργα ζωγραφικής ¨"Βαρβαρέσου".

ΦΩΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ 







































----------------------------------------------------------------
Πηγή:  AdelinFM-Φωτογραφίες Κώστας Μαυρομιχάλης
----------------------------------------------------------------