Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑ ΜΑΣ

Μεγάλος πόνος και λύπη στο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του πατρός Ευάγγελου Σκλάβου...............του δικού μας παπά............ενός διακριτικού, αξιοπρεπή, ακούραστου (παρά το προχωρημένο της ηλικίας του), πλούσιου σε αισθήματα, αγνού, παραδοσιακού ιερέα- ανθρώπου.

Είχε γίνει τα τελευταία χρόνια ο παπάς της ενορίας μας........εξυπηρετούσε με χαρά και προθυμία παρά τα 90 χρόνια του ανελλιπώς και χωρίς τον παραμικρό γογγυσμό την ενορία μας.

 
Το ''κάλεσμα'' που δέχτηκε από τον Θεό ήταν σημαδιακό...........κάλεσμα από την Παναγία να ενδυθεί το τίμιο ράσο...........κάλεσμα και από την Παναγία εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της να παραδώσει το πνεύμα του και να παρουσιαστεί στο επουράνιο θυσιαστήριο.

Ο παπά Βαγγέλης είχε την ευτυχία να φτάσει στα 90 του, είχε όμως την ευτυχία να ''φύγει '' ανάμεσα στην κόρη του, τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του (τα οποία ήταν εδώ για λίγες μέρες από την μακρινή Αυστραλία).

ζησα και μοιράστηκα μαζί του αυτήν την χαρά που είχε και ζούσε αυτές τις τελευταίες μέρες.

Είχε νοικιάσει 9θεσιο αυτοκίνητο για να χωράνε όλοι και να είναι στις μετακινήσεις τους όλοι μαζί .............μια ''γροθιά'' έτσι όπως ήταν όλοι του μαζί η οικογένεια.

Εύχομαι τα έργα του και οι πράξεις του να του έχουν εξασφαλίσει τον Παράδεισο και να από εκεί ψηλά να προσεύχεται και για όλους εμάς στην Γη...............στην Τσιριγώτικη γη που θα τον δεχτεί στα σπλάχνα της.

Παπα Βαγγέλη για όλους εμάς τους Καλαμίτες ήσουν και θα παραμείνεις μια γλυκιά ανάμνηση και ο σεβασμός στην μνήμη σου θα είναι ίδιος με τον σεβασμό στην μνήμη των προγόνων μας που μέχρι σήμερα μνημόνευες στην πρόθεση σου.

Την ευχή σου να έχουμε..............

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑ ΜΑΣ
------------------------------------------
Γιώργος Μεγαλοκονόμος
------------------------------------------