Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση μάλλον δεν ξέρει τι την περιμένει!

Προχθες Σάββατο, ήταν η πρώτη φορά μετά τις διακοπές μου που πήγα στο super market για να κάνω τα διάφορα τακτικά ψώνια της εβδομάδας. Ποτέ δεν ήμουν ο τύπος που έδινα μεγάλη σημασία στις μεταβολές των τιμών και θα έλεγα ότι μάλλον περνούσαν απαρατήρητες. Όμως χθες, καθώς έχει περάσει η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, οι αυξήσεις όχι μόνον έγιναν αντιληπτές, αλλά με τρόμαξαν! Το ίδιο έπαθα όταν σήμερα βγήκα με συγγενείς μου έξω σε μια ταβέρνα! Όταν μονομιάς βλέπεις αυξήσεις 10% ή και παραπάνω, τρομάζεις!



Η Κυβέρνηση, με πονηριά δέχθηκε να περάσουν οι αυξήσεις στα super market τώρα το καλοκαίρι, σκεπτόμενη ότι καθώς ο κόσμος λείπει από τα αστικά κέντρα, αυτές θα αργήσουν να γίνουν αντιληπτές. Ενώ, καθυστερεί τις αυξήσεις στα νησιά, έως ότου τελειώσει η σεζόν.


Όταν τα εισοδήματα των πολιτών έχουν είτε μηδενιστεί (ανεργία), είτε κουρευτεί σε ποσοστό από 35% έως 65%, πώς θα ζήσει ο κόσμος όταν οι τιμές σε βασικά είδη τροφίμων αυξάνονται κατά 10%; Και ακόμη δεν έχουμε δει το πλήρες ξετύλιγμα των αλυσιδωτών αυξήσεων σε όλα τα είδη. Πώς θα ζήσει ο κόσμος; Τόσο καιρό, λέγαμε εντάξει, πέφτουν τα εισοδήματα, αλλά οι τιμές παραμένουν κάπως σταθερές. Τώρα;

Βιάζεται η Κυβέρνηση να πάει σε εκλογές πιστεύοντας ότι θα ξεγελάσει το λαό, πριν οι πολίτες αντιληφθούν πλήρως τί τους περιμένει με το 3ο Μνημόνιο που έρχεται. Μάλλον δε ξέρει αυτή τί την περιμένει! Αν νομίζει ότι θα αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και θα σωθεί αυτή -τη στιγμή που όλοι όσοι ανακατεύτηκαν με μνημόνια, καταποντίστηκαν- τότε αυτή είναι η γελασμένη. Όσο και να θέλει κάποιος να καταπιεί τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις κωλοτούμπες του δημοψηφίσματος και το ξεφτίλισμα της αξιοπρέπειας της χώρας μας, δε μπορεί ποτέ να αποδεχθεί τη συνέχιση της χειροτέρευσης της θέσης του και της ζωής του.
---------------------------------------------------
Πηγή: Yannis Siatras-press-gr.com
---------------------------------------------------