Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Γυρίστε στις σπηλιές σας

O άντρας της διαγνώστηκε πριν από δυο χρόνια με μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα. Ο καρκίνος που εμφανίζεται συνήθως στους καπνιστές και που είναι σχεδόν αναπόδραστος. Πολύ σπάνια ξεφεύγει κανείς, στα όρια του στατιστικού λάθους οι επιζώντες για κάποια, έστω, έτη. Τα δυο χρόνια αυτά ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Έφτασε σε τέτοιο σημείο η ταλαιπωρία, που και ο ίδιος και οι άνθρωποι του παρακαλούσαν να φύγει για να μην υποφέρει άλλο.


Η τελική στιγμή ήρθε. Μπορεί να φανταστεί κανείς την ψυχική κατάσταση της συζύγου. Aς μη μείνουμε σε αυτό. Μετά την πρώτη μπόρα έρχεται η δεύτερη. Σε τέτοιες στιγμές, όσοι πέρασαν ξέρουν, το πιο άχαρο είναι οι «διατυπώσεις». Το χαρτί που παίρνεις στα χέρια σου και γράφει «απεβίωσε» για τον δικό σου άνθρωπο ζυγίζει πολλούς τόνους. Μάζεψε τα κομμάτια της, προσπαθησε να κάνει τον πόνο βήματα και την θλίψη διαύγεια για να μεταφέρει τη σύνταξη που θα δικαιούταν ο εκλιπών στην ίδια. Κάπως πρέπει να ζει από εδώ και στο εξής.


Πήγε στο ταμείο του και ζήτησε να ενημερωθεί. Τι το 'θελε; Στην εποχή του ίντερνετ και της ταχύτητας φωτός. Στην εποχή που ένα enter στην Κίνα μπορεί να καταστρέψει μια οικονομία στην Ευρώπη και το αντίστροφο. Εν έτει 2015, που με το κινητό σου μπορείς να στείλεις mail στη δουλειά σου, αμέσως μετά να κάνεις like στον φίλο σου από την Κουάλα Λουμπούρ, να αγοράσεις μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο και να κλείσεις ένα ταξίδι στην Αράχωβα ή την Αραβία, το δύσθυμο, αργοκίνητο, τεμπέλικο, αδηφάγο, καλοζωισμένο και μοσχαναθρεμμένο τέρας του κράτους μας ζει, υπάρχει και αναπνέει για να ταλαιπωρεί και να καταβροχθίζει λαίμαργα τους φόρους, την ικμάδα και την αξιοπρέπεια του πολίτη αυτής της δύσμοιρης χώρας.


Αυτό το κατεβατό των 16 «απαιτήσεων» βρίσκεται ή θα έπρεπε να βρίσκεται στο δίκτυο της κάθε υπηρεσίας. Θα επρεπε ο πολίτης να δηλώνει μόνο τον θάνατο και όλα τα άλλα να τα βρίσκει η πολιτεία διαδικτυακά. ΤΕΛΟΣ. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις και οφθαλμοφανέστατες, εξοργιστικές αιτίες διορισμού κομματικών στρατών. Aλλά τι λέω και εγώ ο Καραμήτρος. Ζω στη χώρα, όπου ο υπουργός Παιδείας, μετά τις ομόθυμες διαπιστώσεις πως η Ελλαδίτσα μας πάσχει από παιδεία, κατήργησε τα ηλεκτρονικά σχολεία για να μεταφέρει τα ανάλογα χρήματα σε διορισμούς.

Ποιος να το 'λεγε, καταφέρατε σε λίγους μήνες να φαίνονται στα μάτια μας ο Γεράσιμος ο Γιακουμάτος, η Σοφία η Βούλτεψη και αυτός ο Βαγγέλας ο Μεϊμάρας, γίγαντες της λογικής και της διανόησης. Από πού βγήκατε όλοι εσείς; Από ποια χρονοκάψουλα σκάσατε μύτη στο 2015; Γυρίστε στις σπηλιές σας γρήγορα! Τι σε ρώτησε ο κ. Φερχοφσταντ στο ευρωκοινοβούλιο, Αλεξη Τσιπρα; «Θες να μείνεις στην ιστορία ως ένας ψευδοπροφήτης ή ως ένας ηγέτης που άλλαξε την πορεία της χώρας του;». Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο!

Υ.Γ. Λυπάμαι πολύ για όλους μας, μα για το πρώτο πάτε ολοταχώς, κ.Τσίπρα!
Υ.Γ.2 Προφανώς και δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τέρας της γραφειοκρατίας. Χαϊδεύει όμως τα αυτιά του και δεν δείχνει καμιά διάθεση να του κόψει τα πόδια από τη ρίζα.
--------------------------------------------
Πηγή: taxalia.blogspot.gr
--------------------------------------------