Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Επιστολή Κ. Λουράντου προς Υπουργό Υγείας

ΠΡΟΣ
• Τον Υπουργό Υγείας 
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή 
• Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτρη Κοντό

Αξιότιμοι Κύριοι,
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον εμπαιγμό που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ.
Παρά τις δεσμεύσεις στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και την παρέμβαση μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση του οργανισμού, για μια ακόμη φορά η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων … λοξοδρόμησε.

Οι φαρμακοποιοί έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.
Επί μήνες πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας σταγόνες ρευστότητας που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων.
Όμως με κανέναν τρόπο δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης ενώ τα φαρμακεία χρεοκοπούν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζητά την πλήρη εξόφληση των φαρμακείων.
Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποφασίσει την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ μέσα στον Αύγουστο.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς που στήριξαν και στηρίζουν την κοινωνική ασφάλιση με το υστέρημά τους.
Είναι στο χέρι τους να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ