Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η Αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας από την Κακή Λαγκάδα

Η Γαλάζια Σημαία της παραλίας της Κακής Λαγκάδας αφαιρέθηκε μαζί με άλλες Γαλάζιες Σημαίες από τους Νομούς Κερκύρας, Ηλείας και Χανίων. 

Οι άφρονες πολιτικές προηγούμενων διοικήσεων σε συνδυασμό με την απουσία ενδιαφέροντος για τη μίσθωση της ακτής οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. 

Αυτό που διαδόθηκε ότι η παραλία έχασε τη Γαλάζια Σημαία λόγω αλλαγής των τ.μ. στις ομπρέλες και την καντίνα είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ, αφού αφενός τα τ.μ. προκύπτουν από το Νόμο και την ΚΥΑ που οφείλουμε να εφαρμόσουμε προστατεύοντας το Δήμο και τους μισθωτές (πέρσι οι καντίνες δικαιολογούσαν 30 τ.μ., φέτος μόνο 15!), αφετέρου η ύπαρξη ομπρελών και καντίνας είναι εντελώς εκτός των κριτηρίων του προγράμματος βράβευσης, όπως βεβαιώνεται και από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. 



Κάποιοι είχαν μάθει στην ασυδοσία, στο να μην ακολουθούν νόμους, αποφάσεις και διατάξεις με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. 

Και προσπάθησαν αυτή τους τη στάση να την "διδάξουν" και σε άλλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Η δική μας λογική είναι τελείως διαφορετική και το είχαμε πει εξαρχής. 
Αν θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος πρέπει να μάθουμε να τηρούμε κανόνες, αλλιώς γινόμαστε ζούγκλα. 

Η νέα γενιά δεν μπορεί να συνεχίσει τα λάθη και τις παραλείψεις των μεγαλύτερων που οδήγησαν τη Χώρα στην καταστροφή και τον όλεθρο, που μας έκαναν αρνητικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο αφού ΜΟΝΟ στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια αντίδραση μπροστά στην υποχρέωση εφαρμογής των Νόμων.

Σε όλες τις ακτές των Κυθήρων τα νερά παραμένουν πεντακάθαρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στις 2 δημοπρασίες για τη μίσθωση της ακτής της Λαγκάδας δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ ενδιαφερόμενος, ούτε καν εκείνοι που φάνηκαν δημοσίως να κόπτονται και να ανησυχούν για την ακτή δημοσιεύοντας τόσες ανακρίβειες και βασιζόμενοι προφανώς σε υποσχέσεις παράκαμψης των νόμων και των κανονισμών περί μισθώσεων αιγιαλού και παραλίας. 

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου είναι σαφέστατο και ενημερώνει για την πραγματική κατάσταση με βάση ντοκουμέντα και αληθινά στοιχεία. Εκείνοι που έλεγαν ότι "όσο είμαστε εμείς στα πράγματα δεν χρειάζονται άδειες στο Τσιρίγο" αφήνοντας ακάλυπτους τους μισθωτές που υποχρεώθηκαν σε τεράστια πρόστιμα από την Πολεοδομία, καλά θα κάνουν σήμερα να απολογούνται.

Ο Δήμος και η Εγχώριος Περιουσία θα συνδράμουν στο πλαίσιο του νόμου τους μισθωτές των παραλιών για να ξεκινήσουν την διαδικασία λήψης της Γαλάζιας Σημαίας, όπως άλλωστε υποχρεούνται από τη σύμβασή τους. Επιλέξιμες παραλίες για τα Κύθηρα από τις ήδη μισθωμένες είναι το Καψάλι, ο Χαλκός, η Φυρή Άμμος, η Παλαιόπολη, η Αγία Πελαγία και το Διακόφτι, ενώ η Κακή Λαγκάδα είναι επίσης επιλέξιμη αλλά δεν έχει μισθωτή αφού κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τη μισθώσει.

Δυστυχώς ακόμα ένα θέμα από τα τόσα που παραλάβαμε σε κατάσταση οριακή. Μέχρι το τέλος του μήνα ο Κυθηραϊκός Λαός θα ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα ανοικτά μέτωπα του Δήμου, όπως τα παραλάβαμε την 01/09/2014 προκειμένου να γνωρίζει και να αντιληφθεί την τεράστια διαφορά νοοτροπίας που εδώ και 11 μήνες κάνουμε καθημερινά πράξη.
--------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος Κυθήρων
--------------------------------------------------