Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Έσεται Ήμαρ ! (Διαπιστώσεις 9-8-2015)

Μετά από πέντε χρόνια πλήρους εγκατάλειψης του νησιού μας από τον Δήμο στον οποίον «προσκολληθήκαμε» το 2010, μετά από πέντε χρόνια απουσίας κάθε ενδιαφέροντος και έργου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), μετά από πέντε χρόνια ακόμη και καταστροφών των υποδομών μας (αθέλητων μεν αλλ’ εν πάσει περιπτώσει καταστροφών) που υποστήκαμε, 

Ξεκίνησε και πάλι ο Δήμος Κυθήρων (ΚΑΙ  Αντικυθήρων) να ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα Αντικύθηρα.  



Ήδη :  


Έχουν γίνει αρκετά από τα πλέον απαραίτητα έργα επιδιόρθωσης ή/και  ανάπτυξης των υποδομών μας (τα οποία μάλιστα εκτελέστηκαν σωστά, νόμιμα και οικονομικά καθώς προέκυψαν από δημόσιες προσκλήσεις υποβολής προσφορών που δεν απέκλειαν κανέναν εργολήπτη  και σε ελάχιστο χρόνο) :   
1. Δρόμος της παραλίας του Ποταμού

2. Εξομάλυνση του δρόμου από τον οποίο κατεβαίνουμε στην Καμαρέλα

3. Επισκευή των δύο γηπέδων αθλοπαιδιών του νησιού

4. Επιδιόρθωση της Πηγής του Ποταμού και ευπρεπισμός της γύρω περιοχής 

5. Πλακόστρωση του δρόμου προς την Πηγή του Πολιούχου μας Αγίου Μύρωνος 

6. Βάψιμο και –γενικά- ευπρεπισμός των δημοτικών κτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων (κοινοτικό  κατάστημα, ιατρείο και κατοικία Ιατρού, λιμάνι κλπ)

7. Τακτικός καθαρισμός των παραλιών και όλων των κοινοχρήστων χώρων 

8. Ξεκίνησε η επισκευή και συντήρηση των αγροτικών δρόμων 

9. Δρομολόγηση της συντήρησης του Ελικοδρομίου και του Δημοτικού Σχολείου

10. Τοποθέτηση ευπρεπών και κατατοπιστικών πινακίδων για την ενημέρωση των επισκεπτών

11. Εγκατάσταση AirConditions στους χώρους καταφυγής σε περίπτωση καύσωνος

12. Διορισμός –εποχιακού κατά Νόμον- προσωπικού για την συντήρηση των υποδομών και την πυρασφάλεια του νησιού 

  Aπό τις πληροφορίες που έχουμε και από την διάθεση των Αρχών που διαπιστώνουμε, έπονται και άλλα έργα.  

Αποκτήσαμε νέο σύγχρονο Ιατρείο, ήρθε επί τέλους Ιατρός επί θητεία και σταθεροποιήθηκαν τα δρομολόγια του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος, πράγμα που για το νησί και τους κατοίκους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξουν. Το νέο Ιατρείο εξοπλίστηκε με σύγχρονη επίπλωση, όπως και ο κοιτώνας του Ιατρού, με αποτέλεσμα να παρέχεται ισχυρό κίνητρο στελέχωσης του Ιατρείου μας.   

Εκσυγχρονίσθηκαν οι επικοινωνίες μας μέσω ΟΤΕ και COSMOTEκαι έχουμε πλέον κανονική και ταχεία σύνδεση σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και internet. 

Το νησί μας ξεκίνησε να προβάλλεται σωστά και διεθνώς, τόσον λόγω των ενάλιων αλλά και των χερσαίων ανασκαφών, όσον  και  για τόν καθ’ όλα ιδιαίτερο χαρακτήρα του μέσα στο Ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα. Στην προβολή αυτή εντάσσεται και η σύσφιξη των σχέσεών μας με την Σύμη, της οποίας οι σφουγγαράδες βρήκαν το περίφημο ναυάγιο. Μάλιστα, με ενέργειες προσωπικά του Δημάρχου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έθεσε υπό την Υψηλή Αιγίδα του τις σχετικές ανασκαφές και επισκέφθηκε το νησί μας. 

Άρχισαν να γίνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κάποιες δε από αυτές υπό την αιγίδα του Δήμου (Εικαστική έκθεση της Κας Ελένης Κεσίσογλου το 2014, η οποία εγκατέστησε στο νησί –στα Πατακιανά-  και ένα μόνιμο τεχνούργημά της προς τιμήν των Συμιακών σφουγγαράδων, Έκθεση  Αγιογραφίας και Κεραμικής της Κας Σοφίας Πολίτη το 2015, Εκδηλωμένο ενδιαφέρον του Γλύπτη Κου Ανδρέα Γαλανάκη να δωρίσει και εγκαταστήσει στο νησί ένα πρωτότυπο και πλήρως λειτουργικό Ηλιακό Ρολόϊ). 

Η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον συμπατριώτη μας Δήμαρχο κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη για την αποτελεσματικότητά του αυτή και εύχεται σε όλους τους Αντικυθήριους καλές διακοπές και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
----------------------------------
Πηγή: antikythira-enosi.gr
----------------------------------