Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 2/8/2015 - Συναυλία Φιάρμονικής Π.Ν.

Με μια μοναδική από κάθε άποψη συναυλία το κοινό των Κυθήρων υποδέχθηκε την ξακουστή ανά τον κόσμο Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού, που χάρισε μαγικές στιγμές στο προαύλιο του Λυκείου Κυθήρων υπό το φως της πανσελήνου και με φόντο το Βενετσιάνικο Κάστρο. 

Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο Αρχιμουσικός του Π.Ν. Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης. Συμμετείχαν αφιλοκερδώς ο βαρύτονος Θεόδωρος Μπιράκος, η σοπράνο Ευδοκία Μωϋσίδου και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. 



Ακούστηκαν γνωστά έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κατσαρού, Μουζάκη, Σαββόπουλου και φυσικά πασίγνωστα τραγούδια γραμμένα για τα Κύθηρα που ενθουσίασαν το κοινό. 


Η προσέλευση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ο Δήμος που διοργάνωσε την εκδήλωση ανταποκρίθηκε άψογα στις υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές που απαιτούνταν, καθώς η προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής διήρκεσε περίπου 9 μήνες. 

Εκτός από το Δήμο Κυθήρων, μέρος των δαπανών της εκδήλωσης κάλυψε η Περιφέρεια Αττικής και η Πορφυρούσα Ν.Ε.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΝ για την αποστολή της Μπάντας στα Κύθηρα, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της, αλλά και τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, δώρησε στον εκπρόσωπο του Α/ΓΕΝ Πλοίαρχο κ. Μιχέλη μια αναμνηστική πλακέτα με φωτογραφία της Μπάντας του ΠΝ στα Αντικύθηρα το 1964 από τους επίσημους εορτασμούς των 100 ετών της Ένωσης των Επτανήσων. 

Ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ και ο Αρχιμουσικός της Μπάντας δώρισαν στον Δήμαρχο αναμνηστικές πλακέτες. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος πρότεινε στον Αρχιμουσικό κ. Τσιλιμπάρη την επεξεργασία ενός προγράμματος μόνο με έργα Κυθηρίων συνθετών που έτυχε ήδη θετικής ανταπόκρισης.

Μέσα από την εκδήλωση αυτή αποδείχθηκε ότι ένας μικρός νησιωτικός Δήμος μπορεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα και παρά την μείωση προσωπικού και τις ελάχιστες δυνατότητες να οργανώσει μεγάλες εκδηλώσεις πολύ υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών που αποτελούν ποιοτικές ανάσες πολιτισμού και ελπίδας μέσα στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας.
-----------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------