Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τουρισμός: 23% ΦΠΑ η Ελλάδα, 0% η Τουρκία!

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναγκάζεται (;) να επιβάλει τον εξοντωτικό Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σε ποσοστό 23% στον τουρισμό σε όλα τα νησιά, η Τουρκία δημιουργεί ακριβώς απέναντι από κάθε νησί «Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες», όπου μαρίνες, ξενοδοχεία, χώροι διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα καταστήματα θα έχουν μηδενική φορολογία, με στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών!

Το πρόγραμμα εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, με δηλώσεις του στο κανάλι Habertürk. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι οι «Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες» να δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον σε τουριστικά θέρετρα όπως η Κρήνη (Τσεσμές), που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, τα Δίδυμα απέναντι από τη Σάμο, η Αλικαρνασσός (Μπόντρουμ) απέναντι από την Κω, η Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο και άλλες περιοχές δυτικά της Αττάλειας.

Τα πάντα εκεί θα είναι εντελώς αφορολόγητα.
Ο Ζεϊμπεκτσί διευκρίνισε ότι στις συγκεκριμένες ζώνες θα εισέρχονται και θα κάνουν κάθε είδους συναλλαγές ελεύθερα οι ξένοι τουρίστες, ενώ οι Τούρκοι θα μπορούν να μπαίνουν δείχνοντας το διαβατήριο τους.

Ο Τούρκος υπουργός (φώτο) ανέφερε ότι με το σχέδιο αυτό θα τονωθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός στην Τουρκία και ότι ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η σχετική συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Δασών, για την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει πηγή πλούτου για την Τουρκία.



Αρχή από την... Περιοχή Αιγαίου

Αιγαίο, ονομάζουν «Περιοχή Αιγαίου»– και θα συνεχιστεί σε περιοχές δυτικά της Αττάλειας.<

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο, αφού το κράτος θα παραχωρήσει τη γη, οι ιδιώτες θα κάνουν τις επενδύσεις και όλες οι συναλλαγές θα είναι απαλλαγμένες από ΦΠΑ αλλά και από οποιονδήποτε άλλο φόρο. Επίσης, το μοναδικό της περίπτωσης είναι ότι οι Τούρκοι που θα μπαίνουν στις περιοχές αυτές θα χρησιμοποιούν το διαβατήριό τους και θα είναι να σαν πατούν έδαφος μιας άλλης χώρας.

Κύριος στόχος του σχεδίου αυτού είναι να προσελκύσει πλούσιους τουρίστες στις πολυτελείς μαρίνες που θα κατασκευαστούν και στα πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν ασυναγώνιστες τιμές λόγω μηδενικής φορολογίας. 


Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα καταστρέφει τον τουρισμό με την υπερφορολόγηση του τομέα και την παράλογη πολιτική της στο μεταναστευτικό, που απαξιώνει μέρα με τη μέρα τα νησιά μας που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Την ίδια ώρα, πηγαίνει για πέμπτη φορά στις κάλπες μέσα σε 15 μήνες, λόγω του πολιτικού παραλογισμού, του οπορτουνισμού, της ανευθυνότητας και της ανικανότητας των πολιτικών της.
--------------------------------------------------
Πηγή:  e-tourismosnews.gr
--------------------------------------------------