Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Άραγε μπορούν να σωθούν ;;;;

Διάβασα με προσοχή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Κυθηραϊκών Σωματείων και μου ήλε μια ιδέα την οποία και παραθέτω.

Όλα αυτά τα πολιτιστικά σωματεία διοργανώνουν τους ετήσιους χορούς από τους οποίους προκύπτουν κάποια έσοδα τα οποία καταναλώνονται για τους σκοπούς του κάθε σωματείου είτε για τα χωριά τους είτε για την ενίσχυση του σωματείου βλέπε συνεταιρικό, κ.λ.π.


Λέω λοιπόν εγώ,  ότι θα μπορούσαν κάλλιστα όλα αυτά τα σωματεία να έδιναν κάποιο ποσό επί τοις εκατό σε κάποια επιτροπή που  θα δημιουργείτο από αυτά, με σκοπό την συντήρηση των αμέτρητων ξωκλησιών που βρίσκονται στο νησί υπό κατάρρευση.

Το πνεύμα μου δεν είναι η τέλεια αξιολόγηση τους παρ’ ότι θα ήταν το ιδανικό αυτό, αλλά να ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.


Ας σωθούν πρώτα από αυτήν και μετά βλέπουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας σκεφθούμε λίγο  με τι κόπο και τι ιδρώτα τα έκτισαν οι πρόγονοι μας. Εμείς θα ήταν τόσο δύσκολο τουλάχιστον να τα στηρίξουμε μη πέσουν;;;;

Βεβαίως η όποια επιτροπή δημιουργηθεί σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους φορείς, Δημοτική αρχή,  Εγχώρια περιουσία,  Εκκλησία, Αρχαιολογία,  κ.λ.π., να αξιολογήσει το βαθμό επικινδυνότητας κατάρρευσης του κάθε Ναΐσκου και να προβαίνει στις ανάλογες συντηρήσεις.

Μα και ένας Ναΐσκος κάθε τόσο να σώζεται θα είναι πάρα πολύ ωραίο και πάρα
πολύ σημαντικό.

Εγώ αυτή την ιδέα ρίχνω  στο τραπέζι και αν νομίζουν όλοι αυτοί οι φορείς ότι μπορεί κάτι να γίνει θα ήταν ευχής έργον να την προχωρήσουν.






Αγαπητέ φίλε Αντώνη σε ευχαριστώ για την φιλοξενία
Φιλικότατα
Ανδρόνικος Ανδρέας
Τσικαλαρία