Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», σύμφωνα με το οποίο, τα μηνιαία έσοδα από τις εισφορές τω δημοσίων υπαλλήλων ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, δεν πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Τα χρήματα αυτά που παρακρατήθηκαν κανονικά από τους μισθούς του μήνα Μαΐου, προορίζονταν για την καταβολή του εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους. 

Η αναφορά του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

                                                                         ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς
1.       Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2.       Υπουργείο Οικονομικών

Σας καταθέτω δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» σχετικά με τη διάθεση χωρίς προειδοποίηση, ποσού 27 εκατομμυρίων ευρώ από τρέχουσες εισφορές για τα εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για πληρωμές επικουρικών συντάξεων.

Παρακαλώ, βάσει του άρθρου 125 του Κανονισμού της Βουλής, να μου διευκρινίσουν οι κ.κ Υπουργοί αν αληθεύει το δημοσίευμα, κι αν ναι, πότε πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή του εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους του μήνα Μαΐου και σε 1600 συνταξιούχους στους οποίους οφείλεται.

Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων