Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Επιστολή -απάντηση, στον κ.Χατζηπέρο για το θέμα των κινητών Κ.Τ.Ε.Ο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ.

Άκουσα προσεκτικά (στην ραδιοφωνική παρέμβαση σας στον σταθμό Antelin), την άποψη σας σχετικά με το θέμα Κ.Τ.Ε.Ο. και Κύθηρα,και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ως προς την υποχρεωτικό έλεγχο των οχημάτων, για την ασφάλεια όλων μας.

Διαπίστωσα όμως ότι στο θεμα ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ δεν έχετε καλή ενημέρωση.

Π.χ.  Σήμερα δεν είναι δυνατή η λειτουργία της κινητής μονάδας, καθόσον αυτή δεν μπορεί να πιστοποιηθεί όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, επειδή οι τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται για τον εξοπλισμό των ΚΤΕΟ δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν πλήρως από την «κινητή μοναδα».


Τέτοιες προδιαγραφές (που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν σε «κινητή μοναδα») είναι η ύπαρξη ανυψωτήρων για έλεγχο του οχήματος επί λάκου, φωτογράφιση των οχημάτων από τον λάκκο επιθεώρησης, εξομοιωτής φορτίου, σύνδεση με το κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα του Υ.Υ.Μ.Δ. κλπ.

Οι όροι και προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ , στις παρακάτω ΥΑ.:     

ΥΑ  αρ.20794/2222/3-05-2012 (ΦΕΚ ΄Β 1466/3-5-2012)
Υ.Α. αρ55332/5732 (ΦΕΚ 3469/Β 31-12-2012)
ΥΑ αρ.28792/3638/2013 ( ΦΕΚ ΄Β 1454/17-6-2013)

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται για τον εξοπλισμό των ΚΤΕΟ σύμφωνα με την νέα νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν πλήρως από την κινητή μονάδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε στην παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία είναι αδύνατο να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς χιλιάδες οχημάτων κλπ, όταν εκτός της προβληματικής ακτοπλοικής συγκοινωνίας, το μεταφορικό κόστος είναι υπερπολλαπλάσιο από τα τέλη ελέγχου των Κ.Τ.Ε.Ο., και οι ιδιοκτήτες αυτών (των οχημάτων) αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά αυτά βάρη.

Οι κινητές μονάδες χρειάζονται αναβάθμιση, για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να μεριμνεί ο υπουργός να βγάλει εξαίρεση (υπουργική απόφαση) και για τη συνέχιση λειτουργίας των κινητών μονάδων στις περιοχές που είναι αναγκαίο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ;

Μήπως τα ιδιωτικά συμφέροντα «εμποδίζουν» την λειτουργία τους υπέρ του κράτους;

Μήπως πρέπει να ερευνηθεί η.. συγγενική σχέση (αν, και ,όπου υπάρχει), ιδιοκτητών, ιδιωτικών ΚΤΕΟ, και υπαλλήλων του υπουργείου;

Τότε γιατί αγόρασαν τις κινητές μονάδες και πήγαν στράφι τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Για να σαπίζουν στις αποθήκες; 267.750 ευρώ κόστισε η κάθε κινητή μονάδα (δηλαδή 6Χ267.750=1.606.500 ευρώ συνολικά). Και μάλιστα το.2008!!..........

Και όχι με σημερινές τιμές όπως ακούσαμε να μας λέτε, (300.000 ευρώ περίπου!)

Το Μάιο του 2013 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση κατέθεσε στη Βουλή αναφορά ζητώντας την ανάκληση απόφασης που αφορούσε τον έλεγχο ΚΤΕΟ όλων των οχημάτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω των ανυπέρβλητων εμποδίων που προκαλούσε η εφαρμογή της.
      
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κας Ρεπούση, στις 20/6/2013 το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωνε τη βουλευτή ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη βάσει των διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (οδηγία 2009/40/ΕΚ και 2010/48/Ε.Ε) αλλά και απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης (αριθμός 15141/1890/ΦΕΚ 837Β) να υποβάλλει όλα της τα οχήματα σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο.

Για τα νησιά όμως, κυρίως τα μικρά , ο έλεγχος αυτός δημιουργούσε μια σειρά από προβλήματα, όπως η υποχρέωση του ιδιώτη νησιώτη να διανυκτερεύσει στην πόλη του Πειραιά, η της Νεαπόλεως, προκειμένου να περάσει από τεχνικό έλεγχο το όχημα του αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη από την πολιτεία για κινητή μονάδα ΚΤΕΟ στις περιοχές που δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα κέντρα.

Η ρύθμιση για την εξαίρεση των μικρών νησιών κάτω των 5.000 κατοίκων έως ότου ρυθμιστεί το ζήτημα της κινητής μονάδας ήταν συνεπώς αναγκαία.

Στην ίδια κατεύθυνση της διευκόλυνσης των κατοίκων των μικρών νησιών κινήθηκε και η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη νήσων Θ. Κατσικάρη που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών Αργοσαρωνικού να περάσουν τα οχήματά τους που ταξινομήθηκαν ως και 31.12.2002 από περιοδικό τεχνικό έλεγχο στη διάρκεια ενός χρόνου από την ημερομηνία έκδοσής της, δηλ από 10-6-2013 έως και 9-6-2014, και όχι άμεσα και ταυτόχρονα όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Επειδή λοιπών ο Κυθηραικός λαός σας αγαπά, (καθ' ότι Αντικυθήριος) και επειδή ο νόμος αυτός είναι ευρωπαϊκή οδηγία, σας παρακαλώ μην μας στεναχωρείτε ρίχνοντας την μπάλα σε άλλο γήπεδο, η¨.. τάζοντας ¨λαγούς με πετραχήλια¨, θυμίζοντας μας ¨ άλλες εποχές¨

Η ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ...ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!!!!!!!!
-------------------------------------------
Με τιμή Παπαδόπουλος Ανδρέας
------------------------------------------