Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πιάνει δουλειά η νέα ΜΟΜΑ στην Ικαρία

Χαιρετίζει το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων την άφιξη στην Ικαρία κλιμακίου της νεοϊδρυθείσας παλαιάς ΜΟΜΑ, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του ακριτικού νησιού που έχει κοπεί σε 3 σημεία και δεν έχει επιδιορθωθεί εδώ και χρόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Επαρχείου Ικαρίας – Φούρνων:


“Από εχθές επισκέπτεται την Ικαρία κλιμάκιο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με υψηλά στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου και μηχανικούς και τον επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας παλαιάς ΜΟΜΑ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Με εντολή του Υπουργού κ. Καμμένου μετέβησαν εχθές στο οδικό τμήμα που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και έχει κοπεί σε τρία σημεία που συνδέει Καρκινάγρι –Μαγγανίτη ένα έργο που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Μανώλη Κάρλα και έχει μείνει ατελές έως τώρα.

Βούληση του Υπουργού μετά από συνεννόηση με τον Έπαρχο είναι η πλήρης αποκατάσταση του οδικού τμήματος άμεσα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία προς εξυπηρέτηση των περιοχών, όπου μειώνεται αισθητά η απόσταση και με αυτό το οδικό έργο συνδέεται οριστικά πια και κυκλικά το νησί της Ικαρίας.

Επίσης είναι μαζί τους ο μηχανικός του Επαρχείου ο οποίος επέβλεπε επί Νομαρχίας το συγκεκριμένο έργο.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού για την ολοκλήρωση του σπουδαίου για την Ικαρία μας οδικού τμήματος και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την άφιξη των μηχανημάτων για την διαπλάτυνση και την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, το επιτελείο είχε συνάντηση εχθές με τον Έπαρχο, παρόντος του Διοικητή του Τάγματος Ικαρίας και τον ενημέρωσαν για την άμεση βούληση του Υπουργού να τελειώσει το έργο πιθανόν πριν τις 17 Ιουλίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επαρχείο είναι δίπλα στο Υπουργείο βοηθώντας σε ότι χρειαστεί. Ξανά ένα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένο”.
---------------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
---------------------------------