Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΔΡΙΤΣΑ!

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα, 16-05-2014

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου νέα επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θεόδωρο Δρίτσα, καθώς έως τώρα δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Λαυρίου, η οποία έχει διακοπεί εδώ και ένα μήνα.


Ο κ. Μαρινάκης διαμηνύει στον Αναπλ. Υπουργό ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί την παράταση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης και της αβεβαιότητας ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων που συνδέουν τη Λήμνο με το λιμάνι του Λαυρίου και θα αντιδράσει.

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι είναι αδιανόητο δύο νησιά, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να μένουν ένα μήνα ακτοπλοϊκώς απομονωμένα και το Υπουργείο να μεταθέτει διαρκώς το πρόβλημα, μη αντιλαμβανόμενο τις ολέθριες συνέπειες της διαρκούς παράτασης μιας τέτοιας κατάστασης για τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, εκφράζεται η αγωνία των κατοίκων της Λήμνου απέναντι στο ενδεχόμενο επαναφοράς του πλοίου «Ταξιάρχης», ενόψει μάλιστα και των καλοκαιρινών μηνών, καθώς, αν τα νησιά οδηγηθούν σε νέο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό στο προσεχές διάστημα λόγω των γνωστών προβλημάτων, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την οικονομία τους.

«Εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στο διάλογο για να βρεθεί λύση. Δυστυχώς δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά την νέα επίσχεση εργασίας και τρεις μήνες αφού αποκοπήκαμε για πρώτη φορά φέτος από το Λαύριο, για τον ίδιο λόγο.

Το Φεβρουάριο, όταν ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας στο “Ταξιάρχης” δεν κατανοήσατε τις ανησυχίες μας και δυστυχώς το ίδιο πράττετε και σήμερα, βάζοντάς απέναντι στα δύο νησιά το πρόβλημα των εργαζόμενων της συγκεκριμένης εταιρείας», αναφέρει ο κ. Μαρινάκης στην επιστολή του, καταλήγοντας ότι αν χαθούν και οι καλοκαιρινοί μήνες, το Υπουργείο θα είναι συνυπεύθυνο για τις δραματικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
------------------------------------------------
Πηγή: limnosnea.com-Hλίας Κότσαλης
------------------------------------------------