Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Διάπλους 2015: Αφήσαμε μόνο επτά κατοίκους χωρίς ιατρική εξέταση

Ο τελευταίος σταθμός του διάπλου της +πλευσης, τα Αντικύθηρα, υποδέχθηκε τους εθελοντές και τα φουσκωτά της ομάδας το πρωί του Σαββάτου.

Από το τοπικό ιατρείο, όπου οι γιατροί της ομάδας εξέτασαν τους κατοίκους, πέρασαν 16 άτομα, ενώ άλλοι δύο εξετάστηκαν κατ’ οίκον.

Ετσι, καλύφθηκε η μεγάλη πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού, που αριθμεί μόλις 25 άτομα.


Η +πλευση δώρισε στα Αντικύθηρα ενημερωτικές πινακίδες για ιστορικά αξιοθέατα του νησιού, προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική προβολή τους, κατόπιν αιτήματος της κοινότητας.

Από την πλευρά της, η κοινότητα ξενάγησε τα μέλη της +πλευσης στα αξιοθέατα των Αντικυθήρων και το μεσημέρι ακολούθησε γεύμα για τους εθελοντές.

Στην +πλευση απενεμήθη από τον πρόεδρο της κοινότητας του νησιού και αναμνηστική πλακέτα με θέμα τα Αντικύθηρα, από τον Δήμο των Κυθήρων, για την προσφορά της ομάδας στο νησί.

Νωρίς το απόγευμα, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης πήραν τον δρόμο της επιστροφής, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις προγραμματισμένες δράσεις ιατρικών υπηρεσιών, προσφοράς εκπαιδευτικού και τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαδραστικών παρουσιάσεων, αλλά και χορηγιών σημαντικών έργων υποδομής στα νησιά που επισκέφτηκε φέτος.
----------------------------
Πηγή: symplefsi.org
----------------------------