Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΚΥΘΗΡΩΝ 18.05.2015

Η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη πραγματοποίησε επίσκεψη στα Κύθηρα στις 14 και 15 Μαΐου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή με τους κατοίκους, τους φορείς και τις υπηρεσίες, η αλληλοενημέρωση, η καταγραφή των προβλημάτων του νησιού, αλλά και η μεταφορά και στήριξη των αιτημάτων και των προτάσεων τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Η περιοδεία ξεκίνησε με συγκέντρωση στον Ποταμό , την Πέμπτη (14/5) το απόγευμα. Η Βουλευτής στην ομιλία της ενημέρωσε για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, για τις διαπραγματεύσεις και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη σωτηρία της χώρας, για τις κόκκινες γραμμές και για το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Η βουλευτής επικεντρώθηκε στα τοπικά προβλήματα των Κυθήρων και ενημέρωσε για τα σημαντικά έργα που ξεκίνησαν στο νησί , όπως ο ΧΥΤΑ με προϋπολογισμό 7,2 εκατομμύρια ευρώ, η διαπλάτυνση του δρόμου από τα Δόκανα μέχρι τις Καρβουνάδες και η μελέτη επέκτασης του αεροδρομίου. Έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και για την ίδια, η συχνή επικοινωνία με τους πολίτες και τους φορείς αποτελεί προϋπόθεση και αναγκαίο τρόπο πολιτικής λειτουργίας.

Επίσης, την Πέμπτη (14/5) το μεσημέρι, πριν την περιοδεία, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της οργάνωσης των Κυθήρων, Επαμεινώνδα Βέζο, επισκέφτηκε το Συνεταιρισμό Κυθήρων, όπου συζήτησε με τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Σουρή , ενώ την Παρασκευή (15/5) επισκέφτηκε το Λιμενικό Σταθμό της Αγίας Πελαγίας , όπου συνάντησε τους λιμενικούς και τον προϊστάμενο του σταθμού, αρχικελευστή, Φαίδωνα Παράβαλο, το Νοσοκομείο Κυθήρων, όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής, ακτινολόγο, κ. Γκρίζαλη Δημήτριο, καθώς και το Λύκειο και το Γυμνάσιο των Κυθήρων, όπου μίλησε με τους διευθυντές κ. Αθανάσιο Τριφύλλη και Σταυρούλα Φατσέα, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς. Επισκέφτηκε ακόμα, τον Σταθμό Πυροσβεστικής και το Αστυνομικό Τμήμα των Κυθήρων και συζήτησε με τους προϊσταμένους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών αυτών.

Τέλος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και συζήτησαν για μια σειρά από τοπικά θέματα, όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού στο Δήμο, της ανάγκης δημιουργίας Πολεοδομίας και υπηρεσιών δόμησης, της ανάπτυξης εσωτερικής συγκοινωνίας στο νησί, της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των αγροτικών γιατρών, καθώς και το άτυπο και παράνομο αγκυροβόλιο στον όρμο των Βατικών.

Η Βουλευτής κατέγραψε τα προβλήματα, δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για την προώθηση λύσεων και εξέφρασε την πρόθεση της για συνεχή και αδιάλειπτη επικοινωνία με το νησί.