Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Απίστευτο: Η Εφορία ψάχνει αγνοούμενο του Norman Atlantic για χρέος 300 ευρώ!

Μόνο ως κακόγουστη πλάκα θα μπορούσε να εκλάβει το τηλεφώνημα που δέχθηκε πρόσφατα η σύζυγος του Ιωάννη Συμεωνίδη, ενός εκ των αγνοουμένων του «Norman Atlantic». Κι όμως, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής δεν αστειευόταν...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον κ. Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι... τον ψάχνει η Εφορία και πως αν δεν διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα τον σύρουν στα δικαστήρια και μάλιστα πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση.


Γι’ αυτή τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος της έχει γυρίσει την πλάτη. Όμως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, όπως περιγράφει στην Espresso η στενή φίλη της Μαρία Σιδηροπούλου.

«Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δεν μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως αισθανόμαστε τέσσερις μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σε αυτήν τη χώρα;», διερωτάται.

Ο 53χρονος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών από το 2004 είχε τη δική του νταλίκα και όπως επισημαίνει η κ. Σιδηροπούλου, η οποία είναι λογίστρια, «ένας υπάλληλος από την εφορία του Πολυγύρου πήρε τηλέφωνο στην οικογένεια για μία οφειλή 300 ευρώ, τη στιγμή που εκείνος έχει να παίρνει επιστροφή φόρου εισοδήματος από την επιχείρησή του»
-------------------------
Πηγή: Ημερησία
-------------------------