Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...

Πάλι ανακατωσούρα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λήμνου και μάλιστα πασχαλιάτικα. 
Ο  ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ  ακύρωσε ένα δρομολόγιο,  αυτό που αναχωρεί τη Λαμπροδευτέρα  από το Λαύριο και  φυσικά και όλες τις επόμενες γραμμές αυτού το δρομολογίου.  Ομως και στα άλλα δρομολόγια αυτών των  ημερών έγιναν  αλλαγές με αποτέλεσμα το  απόλυτο  μπέρδεμα των επιβατών... που αλλιώς  προγραμμάτιζαν το ταξίδι τους  και αλλιώς το βρίσκουν.  

Το άλλο πλοίο,  το ΑΡΙΑΔΝΗ,   δεν ακυρώνει κάποιο δρομολόγιο (προφανώς τα 100.000 € του κάθε δρομολόγιου δεν είναι κάτι που το παρατάς) όμως  αλλάζει το ένα δρομολόγιο του,  με τους  δυνητικούς επισκέπτες  της Λήμνου να χάνουν το  μπούσουλα!


Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ένα κενό στην αναχώρηση από το Λαύριο  5 ολόκληρων ημερών (!) αφού η μια αναχώρηση είναι τη Μ.  Παρασκευή 10/4 και η επομένη την Λαμπροτετάρτη 15/4. Και από την Καβάλα υπάρχει  5ημερο κενό.

Από την Καβάλα για Λήμνο μετά την  αναχώρηση  του ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ τη Μ.  Πέμπτη το μεσημέρι,  το επόμενο πλοίο  είναι το την Κυριακή του Πάσχα και μάλιστα το βράδυ. Δηλαδή έχουμε με την Καβάλα  5 δρομολόγια την εβδομάδα και την πιο κρίσιμη περίοδο που ταξιδεύει ο κόσμος για  το Πάσχα  αλλάζουν τα δρομολόγια κάνοντας το ταξίδι για τη  Λήμνο αδύνατο.

Τη  Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο , που είναι  οι κύριες μέρες αναχώρησης για το Πάσχα στο Χωριό, που λένε,  από τη Καβάλα δεν υπάρχει καμιά αναχώρηση. Η επόμενη  αναχώρηση για τη Λήμνο, μετά  την Μ. Πέμπτη,  είναι   την Κυριακή  του Πάσχα στις 9 το βράδυ (!)  Και αν συνυπολογίσει κανείς και τις δυσκολίες της επιστροφής  από Λήμνο για Καβάλα, αφού μετά το Πάσχα η επόμενη αναχώρηση  είναι τη  Λαμπρομέμπτη,    τότε  ο Πασχαλινός αποκλεισμός  είναι απόλυτος.  

Γιατί  το Υπουργείο δέχτηκε αυτές τις αλλαγές;  Ίσως γιατί τις αιτήθηκαν οι Εταιρείες    για να κάνουν Πάσχα και οι ναυτεργάτες... Όμως το ζήτημα δεν πρέπει να τίθεται έτσι αφού το πρώτιστο των συγκοινωνιών αυτών  είναι η εξυπηρέτηση των Νησιών.  

Οι ναυτεργάτες  ξέρουν τι δουλειά επέλεξαν και  δεν νοιάζονται για  το  που θα περάσουν το  Πάσχα...  Οι χιλιάδες  των Ναυτεργατών στα ποντοπόρα, και από εκεί προέρχονται και αυτοί που δουλεύουν στην ακτοπλοΐα,  όταν έγιναν  ναυτικοί ήξεραν που πήγαιναν  και είχαν ξεγράψει Χριστούγεννα και Πάσχα.  

Άλλωστε οι πιο πολλοί από τους ναυτεργάτες στο ΤΑΞΙΑΡΧΗ κλπ  είναι από διάφορα Νησιά και άλλες επαρχιακές περιοχές και  αδιαφορούν  για τα "δωράκια"  τις κάθε Εταιρείας,  αν θα κάνουν Πάσχα στο Λαύριο ή ταξιδεύοντας. Όπως και να έχει   δεν μπορεί να παραμένουν τα νησιά, τέτοιες μέρες,   χωρίς συγκοινωνία με ψευδοπροσχήματα.
----------------------------------------------
Πηγή: limnosnea.com-Ηλίας Κότσαλης
----------------------------------------------