Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γεμίζει η Ελλάδα μετανάστες!

Κάθε ημέρα εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες εισβάλλουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Από την ώρα που άνοιξε η Αμυγδαλέζα, δόθηκε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «Η Ελλάδα είναι μία φιλική χώρα για τους παράνομους μετανάστες. Όχι μόνο δεν τους συλλαμβάνει, αλλά τους αφήνει ελεύθερους στο κέντρο των πόλεων και μάλιστα με άδεια παραμονής για έξι μήνες»!

Οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης σπεύδουν να πάρουν αποστάσεις από τα όσα θα επακολουθήσουν και ρίχνουν το βάρος της ευθύνης στον πόλεμο στην Συρία. Λες κι ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε χτες. Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική! Μία ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα, δίνει με το καλημέρα χαρτιά σε οικονομικούς μετανάστες και υπουργοί αυτής της κυβέρνησης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να τους δώσουν ακόμη και ελληνικά διαβατήρια! Τι άλλο μπορεί να συμβεί πέρα από το να πλημμυρίσουν τα νησιά μας με ανθρώπους που αναζητούν να φτάσουν στην Δύση για να βρουν μία καλύτερη ζωή;

Το πρόβλημα που ήδη βιώνει η ελληνική παραμεθόριος και το οποίο θα μεταφερθεί σύντομα σε όλες τις μεγάλες πόλεις είναι αποτέλεσμα της μεταναστατευτικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης. Όχι ότι δεν υπάρχουν ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα η Ευρώπη. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Οι ανθρωπιστές της κυβέρνησης που αποφάσισαν και άνοιξαν τις πόρτες της Αμυγδαλέζας, καλό είναι να μας πουν πως ζουν οι άνθρωποι που άφησαν ελεύθερους. Που κοιμούνται, τι τρώνε, πως επιβιώνουν. Αν κάποιος ήθελε να βελτιώσει τις συνθήκες φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, μπορούσε να το κάνει. Αλλά αυτοί άνοιξαν τις πόρτες και μετέφεραν με πούλμαν τους οικονομικούς μετανάστες στην Ομόνοια! Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έστειλαν ένα μήνυμα προς τους δουλέμπορους: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει τον αριθμό των μεταναστών που ήδη φιλοξενεί. Πόσο μάλλον να δεχτεί ακόμη περισσότερους. Έχει περάσει η εποχή που οι κυβερνώντες είχαν την ευθύνη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αντικείμενο δραστηριότητας τους μετανάστες. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί είναι κυβέρνηση και κάθε τους απόφαση επηρεάζει την ζωή 10 εκατομμυρίων Ελλήνων. Δεν επιδιώκουν απλά και μόνο την αύξηση των πόρων που διαχειρίζεται η ΜΚΟ τους! Πολύ θα θέλαμε να ζούμε όλοι σε έναν κόσμο δίχως σύνορα, όπου θα κυριαρχούσε η παγκόσμια ειρήνη και η αρμονία. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το ερώτημα είναι αν η σημερινή κυβέρνηση αποφασίσει να αντιμετωπίσει με κάποιον τρόπο το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε ή αν θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να λέει άλλα αντί άλλων.

Με αυτά που λέει, πάντως, η αρμόδια υπουργός, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η συνέχεια είναι απόλυτα προβλέψιμη: Θα γεμίσει η Ελλάδα μετανάστες!

Τι ακριβώς είπε η κυρία υπουργός σε συνέντευξή της ; ««Καταλήξαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα», αναφέρει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα», απάντησε η υπουργός στην ερώτηση τι θα απαντούσε όσους ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα δε χωράνε άλλοι πρόσφυγες.

Το σκηνικό ολοκλήρωσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το πως θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, είπε: Ο μόνος τρόπος που βλέπω είναι να τους δώσουμε διαβατήρια»

Το 2009 ο γράφων είχε υποστηρίξει ότι η άρνηση της τότε κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των μεταναστών θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένα δώρο πρώτης τάξεως στην Χρυσή Αυγή. Όπως και συνέβη! Αυτή την φορά το πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και το αδιέξοδο είναι μπροστά μας. Σε λίγο καιρό που η κατάσταση θα έχει φτάσει εκτός ορίων, ας θυμηθούν πάλι τις δηλώσεις που έχουν κάνει. Για να μην ισχυριστούν τότε ότι έπεσαν και πάλι θύματα διεθνών συνομωσιών...
----------------------------------------------
Πηγή: capital.gr-Θανάσης Μαυρίδης
----------------------------------------------