Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Τριχείλης: Δεν είναι δυνατόν να γίνει γέννα χωρίς πόνο!!!

Για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Μονεμβασίας μιλά στην κάμερα της APELA, o Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης. 

Ξεκινώντας, λόγος γίνεται για τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο και αυτά είναι οι 3 βιολογικοί καθαρισμοί (Νεάπολης, Πλύτρας και Μολάων) που είναι σε εξέλιξη και 2 κτίρια ενδιαφέροντα, το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Νεάπολης, τα οποία είναι στο τέλος τους και τα δυο. Όπως τονίζει ο κ. Τριχείλης σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς «έχουμε κάποιες δυσκολίες έχουν μείνει λίγο πίσω ειδικά στη Νεάπολη είναι ένα πολύ δύσκολο έργο» και προσθέτει πως «χρέος μας είναι να μαζέψουμε τα έργα, να πιέσουμε τους εργολάβους να τα τελειώσουν κάποια στιγμή».


Σχετικά με το θέμα του τουρισμού και την τουριστική περίοδο που σε λίγο ξεκινά, ο ίδιος λέει πως  «είναι γεγονός πως θα υπάρχουν δυσκολίες στις πόλεις τις οποίες εκτελούνται έργα και το καλοκαίρι, δεν είναι δυνατόν να γίνει γέννα χωρίς πόνο» και αισιοδοξεί τονίζοντας πως «έχω την εντύπωση εάν δεν πάνε τα πράγματα προς το χειρότερο όπως υπάρχει ένα ενδεχόμενο, θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια που σε μας δεν ήταν τόσο κακή όσο σε άλλες περιοχές».

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν χρήματα στο Δήμο, ο κ. Τριχείλης διευκρινίζει και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε με ένα περιορισμένο μπάτζετ, κάνουμε μια πολύ συνετή διαχείριση, είμαστε ένας δήμος ο οποίος είναι πλεονασματικός, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ρευστότητας».

Όσον αφορά το δρόμο Λεύκτρο Σπάρτη ο Δήμαρχος Μονεμβασίας είναι κατηγορηματικός πως πρέπει να τελειώσει και πως σαν δήμος τους ενδιαφέρει η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα. Αναφέρει τους τρόπους που θα γίνει συντομότερη η διαδρομή και λέει σχετικά με τη συνεργασία με τους άλλους δήμους και την περιφέρεια για αυτό το θέμα: «Σε σχέση με τους άλλους δημάρχους η καλή συνεργασία υπάρχει. Κάναμε μια κουβέντα και με την περιφέρεια η οποία έχει αυτή τη στιγμή μια δυσκολία στο να χρηματοδοτήσει μελέτες υποδομών. Δεν είναι δυνατόν να μη σχεδιάσεις κάποια χρόνια μετά, πρέπει να είναι ένα αίτημα διαρκές της περιφέρειας».

Τέλος, για το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών σε σχέση με τους παγετούς και τα ΠΣΕΑ που δεν προχωρούν γρήγορα, ο κ. Τριχείλης λέει για την κυβέρνηση πως θα πρέπει να προβεί σε κάποιες αθρόες προσλήψεις γεωπόνων, για να μαζέψει αυτό τον χρόνο που χάθηκε, να τους χρησιμοποιήσει, για να βγουν τα χρήματα και να μπορέσει ο κόσμος να ξέρει τουλάχιστον τι δικαιούται. «Υπάρχει εξέλιξη, προχωρούν αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, αυτό είναι το κακό και δεν ξέρουν ακόμη που θα καταλήξει», τονίζει χαρακτηριστικά.


----------------------------
Πηγή: laconia.gr
----------------------------