Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/04/2015

Ημέρα Φιλελληνισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρευρέθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.


Ο κ. Χατζηπέρος αφού απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός προσφέρθηκε απλόχερα και διαχρονικά προς όλους τους λαούς και τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν και να τους τιμούμε πάντα, υπογραμμίζοντας ότι ο φιλελληνισμός είναι διαχρονικός, ιδιαίτερα, δε, τον τελευταίο καιρό είναι σε μεγάλη άνθηση γιατί διαπιστώνουν όλοι την μεγάλη αδικία που γίνεται δόλια εναντίον της χώρας μας με πρωτοστατούντα τα διεθνή ΜΜΕ.

Επίσης έκανε αναφορά στο Γερμανό Νομπελίστα Φιλέλληνα Γκύντερ Γκρας ο οποίος για πάνω από μισό αιώνα αποτέλεσε ένα είδος «ηθικής συνείδησης» της Γερμανίας, καθώς με το σύνολο του λογοτεχνικού του έργου και τις δημόσιες παρεμβάσεις του προσπάθησε να εμποδίσει τον εφησυχασμό των συμπατριωτών του που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήθελαν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν, ξεχνώντας τα τραγικά ναζιστικά εγκλήματα.

Αναφέρθηκε στους οκτώμισι χιλιάδες καταγεγραμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς που έχουν κλαπεί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής και το κατοχικό δάνειο που είναι άμεσα απαιτητά και κατέληξε λέγοντας «ότι δεν πρέπει να επαιτούμε σαν χώρα, αλλά να απαιτούμε».