Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΕΛΜΕ Λακωνίας: Ανήλικοι μαθητές μας μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω μέθης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, διαπιστώνοντας ότι κατ’ εξακολούθηση πλέον, καταστήματα της πόλης μας προσφέρουν για κατανάλωση αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους μαθητές.

Η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης δεν μπορεί να προσβλέπει στο χαρτζιλίκι των μαθητών. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την οποία θεωρούμε πλέον μη ανεκτή, έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τις ημέρες των εθνικών γιορτών όπου καθιερώθηκαν ακόμα και  ημερήσια  πάρτυ» ειδικά για τους μαθητές γυμνασίου-λυκείου που δύσκολα παίρνουν γονεϊκή άδεια για νυχτερινή έξοδο. Έχουμε οδηγηθεί σε σημείο ώστε κάθε χρόνο ανήλικοι μαθητές μας να μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω μέθης.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρέμβουν μέσα από την διδακτική πρακτική τους και να εξηγήσουν στους μαθητές τις επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους.

Επίσης οι συνάδελφοι Διευθυντές να μην επιτρέπουν την ανάρτηση στους χώρους του σχολείου διαφημιστικών ανακοινώσεων για μαθητικά πάρτυ.

Καλούμε τις αρμόδιες Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Δημοτικές αρχές να επιληφθούν για την εφαρμογή και την τήρηση του νόμου. Ο νόμος υπάρχει. Απαιτούμε μόνο το αυτονόητο.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
                                          
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ
--------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------