Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Συγκέντρωση για τα Δρομολόγια του ¨Βιτσέντζος Κορνάρος"

Η χθεσινή, (βιαστική), συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Ποταμού με αντικείμενο την συγκρότηση επιτροπής για συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με την εταιρία ΛΑΝΕ, παρ’ όλες τις καλές προθέσεις των διοργανωτών της δεν είχε κατά τη γνώμη μου τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ήταν δηλαδή «μια απ’ τα ίδια».
Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνάντησης θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί σε επίπεδο φορέων και όχι σε ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών και επαγγελματιών. Θα μπορούσε π.χ. το προεδρείο του Συλλόγου των καταλυμάτων της Αγίας Πελαγίας, που ήταν ο κύριος διοργανωτής, να μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς, (Δήμος, Μητρόπολη, Σύλλογοι επαγγελματιών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι κλπ), και να συγκροτήσουν την συγκεκριμένη επιτροπή.


Όταν δημιουργείς μια συγκέντρωση και καλείς κόσμο να την υποστηρίξει, θα πρέπει να έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις και επί αυτού να γίνει η σχετική συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις.

Με το συγκεκριμένο post δεν θέλω να κάνω κριτική ούτε να μειώσω την προσπάθεια των διοργανωτών. Όμως δυστυχώς στο παρελθόν έχουν γίνει πάρα πολλές τέτοιου είδους συναντήσεις οι οποίες δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου απογοήτευσαν τον κόσμο.
 
Εκφράζοντας την άποψή μου λοιπόν θα πρότεινα την επομένη φορά, (που πολύ φοβάμαι ότι θα είναι χρονικά σύντομα), οι εκλεγμένοι από τον λαό των Κυθήρων και των Αντικυθήρων εκπρόσωποι, (Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικά Συμβούλια, Προεδρεία Επαγγελματικών και Πολιτιστικών Συλλόγων κλπ), να συναποφασίσουν σε συγκεκριμένες, (δυναμικές;), δράσεις και τότε να καλέσουν τον κόσμο να στηρίξει τις δράσεις αυτές. Διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να αναλωνόμαστε στις συγκεντρώσεις αυτές σε συζητήσεις καφενείου περί «εριφίων και αμνών» και σε προσωπικές και κομματικές δημόσιες αντιπαραθέσεις στις οποίες ο καθένας θα βγάζει τα εσώψυχα του και τα απωθημένα του.
----------------------------------
Παναγιώτης Γιαννιώτης
----------------------------------