Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Φιλοζωϊκή Ένωση Κυθήρων

ΣΚΟΠΟΣ
Το Σωματείο δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν είναι κερδοσκοπικό.
Σκοπός του Σωματείου είναι η μέριμνα για την προστασία των ζώων και η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων στη νήσο Κύθηρα. Ο ανωτέρω σκοπός εξειδικεύεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ως ακολούθως:
1. Η ανάπτυξη της ζωοφιλίας γενικά και ειδικότερα σε σχέση με τα κατοικίδια ζώα και η προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώων-κατοικιδίων.
2. Η ευζωία όλων των ζώων συντροφιάς και μη και η βελτίωσή της στη νήσο Κύθηρα.
3. Η καταγραφή της ευημερίας των ζώων και ειδικότερα των σκυλιών που ανήκουν σε αγρότες και κτηνοτρόφους και η λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιπτώσεις παραμέλησης και βίας σε βάρος των ζώων, με τελικό σκοπό την οριστική παύση της 

4. Η ανάληψη δράσης σε περιπτώσεις παραβάσεων της νομοθεσίας για την προστασία 
5. Η συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση (δημόσιες και δημοτικές αρχές), την Περιφέρεια, το αρμόδιο Υπουργείο, δημόσιους φορείς, καθώς και άλλα φιλοζωικά σωματεία, φιλοζωικές ενώσεις, ΜΚΟ και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την επίλυση θεμάτων σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ευζωία των ζώων, την ζωοφιλία, την πρόληψη καταπολέμησης ασθενειών, την στείρωση, τον εμβολιασμό τους.
6. Η διοργάνωση εκστρατειών σε τοπικό, εθνικό κα ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την ευημερία των ζώων.
7. Η παροχή τροφής, η περίθαλψη και γενικά η προστασία των αδέσποτων σκύλων και γάτων στη περιοχή της Νήσου Κυθήρων κατά βάση, αλλά και όπου αλλού χρειασθεί, καθώς και η προαγωγή της εναρμόνισής τους, με το αστικό και αγροτικό περιβάλλον. Ειδικότερα, την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την εξέταση και θεραπεία τους, όπου είναι αναγκαίες, την περίθαλψη, εμβολιασμό και στείρωσή τους, με σκοπό κατ’ αρχάς να υιοθετηθούν, άλλως να αφεθούν εκ νέου ελεύθερα, με σωστή τοποθέτησή τους στο περιβάλλον όπου είχαν περισυλλεγεί, εφόσον 
8. Η δημιουργία καταφυγίων ζώων και καταφυγίων διαμονής και περίθαλψης και θεραπείας και η τοποθέτηση ταΐστρων σε πολλά χωριά της νήσου Κυθήρων, που θα 
9. Η υιοθεσία ζώων από οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος.
10. Η δημιουργία και διακίνηση ενημερωτικού υλικού για θέματα, που αφορούν τα ζώα 
11. Η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων και ομιλιών για θέματα που αφορούν τα ζώα και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την 
12. Η ενθάρρυνση κατοίκων να συμμετάσχουν ως μέλη στο σωματείο.
13. Η προώθηση και οργάνωση προγραμμάτων στείρωσης αδέσποτων ζώων.
14. Η ανεύρεση πόρων για την εξέταση των ζώων της πόλης και της υπαίθρου, τα οποία παραμένουν αδέσποτα, καθώς και για την κάλυψη κάθε φιλοζωικής δραστηριότητας.
15. Η δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και με άλλους φορείς και οργανώσεις περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού.


ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ
Το Σωματείο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του με κάθε νόμιμο μέσο. 
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται τα κάτωθι:
1. Η διοργάνωση εκστρατειών για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την 
2. Ο τακτικός έλεγχος και η καταγραφή των ευρημάτων, σχετικά με σκυλιά ανήκοντα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και η λήψη των απαραίτητων νομικών μέτρων, 
3. Η παροχή κα λήψη νομικών συμβουλών σχετικά με θέματα παραβάσεων της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τα ζώα.
4. Η συνεργασία με ΜΚΟ με τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς, η συμμετοχή σε συναντήσεις, η αποστολή επιστολών και η έκδοση ενημερωτικών εντύπων.
5. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία διαδικτυακής σελίδας, η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, για την προώθηση ζητημάτων ευημερίας των 
6. Η διοργάνωση τακτικών συναντήσεων με τοπικούς φορείς, με την εκάστοτε Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων και με τη συμμετοχή μελών μας σε αυτήν.
7. Η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του διαδικτύου και η διοργάνωση εκδηλώσεων, με σκοπό την συγκέντρωση πόρων για την επίτευξη και ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου, μέσω χρηματοδοτήσεων, επιδοτήσεων από οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., εταιρεία ή φυσικά πρόσωπα.
---------------------------------------------
Πηγή:  filozoikikythiron.jimdo.com
---------------------------------------------