Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στον αέρα οι κρατήσεις από τη Βόρειο Ελλάδα! - Αιτία η αβεβαιότητα στην άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου

Αν δεν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, το πιθανότερο είναι το «Νήσος Μύκονος» θα πάρει παράταση
Μόλις για τις δύο επόμενες εβδομάδες υπάρχει πλάνο για τα δρομολόγια της άγονης γραμμής του Βορείου Αιγαίου.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τινάζονται στον αέρα οι προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από τη Βόρειο Ελλάδα που γίνονται από ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες της Λέσβου, όπως δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου.

'Ο ίδιος τονίζει: «μόλις πριν λίγους μήνες μας είχε δοθεί η υπόσχεση από το υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι το πλάνο των δρομολογίων της άγονης γραμμής θα ανακοινώνεται έγκαιρα ώστε όλοι να μπορούν να προγραμματίσουν τα ταξίδια από τους υποψήφιους τουρίστες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Δυστυχώς η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε.

Δεν φθάνει που καταργήθηκε η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη τώρα δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα δύο δρομολόγια που υπάρχουν από Καβάλα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Εκκρεμεί ο διαγωνισμός
Το μείζον πρόβλημα που υπάρχει στην άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου. Ένα διαγωνισμό που η ΝΕΛ τον είχε προσβάλει στα δικαστήρια από τη στιγμή που ανακοινώθηκε. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία όταν είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός είχε ζητήσει να της δοθεί η γραμμή με ελεύθερη δρομολόγηση.

Επίσης είχε ζητήσει να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία κρίθηκε έκπτωτη από την άγονη γραμμή ώστε να συνεχίσει η ίδια να εκτελεί τα δρομολόγια όπως προβλεπόταν από την πολυετή σύμβαση που είχε  συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο. Βασικό επιχείρημα της ΝΕΛ είναι πως η ίδια θα εκτελεί τα δρομολόγια στο 1/3 του κόστους για το Ελληνικό Δημόσιο.

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα έχει ξεκαθαριστεί η τύχη του διαγωνισμού. Γι’ αυτό άλλωστε η παράταση των δρομολογίων του «Νήσος Μύκονος» που δόθηκε από την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου λήγει στις 30 Απριλίου.

Σε περίπτωση που η εκτίμηση αυτή δεν επαληθευτεί τότε το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί νέα παράταση της υπάρχουσας σύμβασης για χρονικό διάστημα που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή την στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου οφείλει να δώσει άμεσα μια λύση στο θέμα, η οποία θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των υποψήφιων τουριστών να προγραμματίσουν έγκαιρα τις διακοπές τους, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για το ταξίδι τους.
-------------------------------------------
Πηγή: emprosnet.gr-Νίκος Μανάβης
-------------------------------------------