Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Διευκρινήσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το δημοσίευμα μας "Το καμμένο αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμη πεταμένο στην Πλατεία Άμμο......"

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Κυθήρων διευκρινίζει σχετικά με το δημοσίευμα μας για την παραμονή του καμμένου αυτοκινήτου σε δημόσιο χώρο της περιοχής της Πλατείας Άμμου :

Το αυτοκίνητο αυτό ανήκει στον κ. Γεώργιο Μηνά Κορωναίο, μόνιμο κάτοικο στην Πλατεία ΄Αμμο. Όταν κάηκε είχε πάνω του την μία πινακίδα, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη  του, επίσης κατά δήλωσή του κάηκε και η άδεια κυκλοφορίας του.

Ο ιδιοκτήτης επήρε αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μέχρι σήμερα το εν λόγω όχημα δεν έχει διαγραφεί από το Υπουργείο Μεταφορών και επικοινωνιών και έτσι παραμένει ακόμα στην κυριότητα του ιδιοκτήτη του.

Μετά από το συμβάν το όχημα παρέμεινε στην μέση του δρόμου και μετά από  τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ο ιδιοκτήτης υποσχέθηκε στον Αντιδήμαρχο, μπροστά στον Αστυνόμο και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καραβά ότι,  μέχρι την 25.03.2015 θα το απομάκρυνε, όμως τίποτα δεν έκανε. Έτσι την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας, με εντολή του Δήμου, ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρόνικος το πήρε από την περιοχή και το μετέφερε σε άλλο σημείο της περιοχής κοντά στο χωριό, επειδή λόγω του μη αποχαρακτηρισμού του από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην ειδική περιοχή των προς διάλυση παλαιών αυτοκινήτων του κ. Ανδρόνικου.

Προσέτι  στο χώρο γύρω από το σπίτι του ο κ. Κορωναίος έχει μαζέψει ένα φοβερό όγκο από παλιές ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες εκτός της ατομικής του ιδιοκτησίας είχαν απλωθεί και σε γειτονικές ιδιοκτησίες αλλά και σε δημόσιους χώρους, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν σοβαρές εστίες μολύνσεως, λόγω ύπαρξης τρωκτικών αλλά και συγκέντρωσης περαιτέρω απορριμάτων. Οι περισσότερες, όσες βρίσκονταν σε δημόσιους χώρους η και γειτονικές ιδιοκτησίες, απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν για ανακύκλωση, πλην των ευρισκομένων μέσα στην ιδιοκτησία του, τις οποίες αρνήθηκε να παραδώσει στο εντεταλμένο συνεργείο.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι απόλυτα δίκαιες και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το θέμα να επιλυθεί το συντομώτερο και να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Επίσης το θέμα του καμμένου αυτοκινήτου ευρίσκεται σε εξέλιξη και το συντομώτερο δυνατό θα μεταφερθεί είτε στον χώρο των προς ανακύκλωση αυτοκινήτων του κ. Ανδρόνικου είτε στο χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου.






--------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από την Δημοτική αρχή
--------------------------------------------------------------------------