Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για την Μεταφορά του Αγίου Φωτός

Ανακοινώνεται ότι το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα γίνει στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» η επίσημη τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός που προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. 

Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως κάθε χρόνο, παρά μόνον σε ορισμένες πόλεις και μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε άλλη λύση και ύστερα από τη θετική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή, Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η μεταφορά του Αγ. Φωτός θα γίνει με αεροσκάφος τύπου SX-ARD της εταιρείας Global Aviation S.A. το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά τις 20:00, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.



Η μεταφορά του Αγ. Φωτός θα γίνει αδαπάνως για το Δήμο και αποτελεί προσφορά προς το νησί της εταιρείας Global Aviation S.A.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Global Aviation S.A. και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Πέτρο Τσακτάνη, τον πιλότο κ. Χρήστο Μάλαμα και τον κ. Ζαχαρία Σουρή για την θετική συμβολή και διαμεσολάβησή του.

Προσκαλούνται όλες οι Αρχές και όσοι το επιθυμούν να παραστούν στην τελετή υποδοχής το Μ. Σάββατο και περί ώρα 20:00 στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.

Καλή Ανάσταση!