Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Νίκος Βούτσης: «Σε 4 τομείς οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο»

Στο θέμα των 15.000 προσλήψεων στο Δημόσιο, μέσα στο 2015, βάσει και του εγγραφέντος σχετικού ποσού στον Προϋπολογισμό, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ανακοίνωσε, πως θα πραγματοποιηθούν κάτι λιγότερες από τις προγραμματισμένες και προϋπολογισμένες 15.000 αυτές προσλήψεις, εκ των οποίων 3.900 και λίγες περισσότερες θα αφορούν στην επαναφορά των αδίκως απολυθέντων και σε "διαθεσιμότητα" δημοσίων υπαλλήλων, 4.500 νέες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας - όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός - με τις εναπομείνουσες 6.500 περίπου προσλήψεις να αφορούν σε Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.
 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βούτσης, αύριο, Μ. Πέμπτη, θα αναρτηθεί προς διαβούλευση το Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η Κυβέρνηση θα επιτύχει μία «καλή συμφωνία» με τους εταίρους της, «που θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα». 

«Νομίζω, πως από όλη αυτήν την κινητικότητα διαμορφώνεται και βελτιώνεται ένας συσχετισμός, που θα δώσει ένα διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα, δηλαδή είμαι αισιόδοξος ότι, μπορεί να υπάρξει μία καλή συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει πραγματικά να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο και να συμπεριληφθεί η Ελλάδα και στα μεγάλα τα πρότζεκτ, που στήνονται στην Ευρώπη», τόνισε, χαρακτηριστικά. 

Προέβη δε στην εκτίμηση, ότι το «παιχνίδι που παίζεται» είναι σε «μεγάλο βαθμό πολιτικό» και πως, πριν από κάθε συμφωνία είναι πάντοτε και οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις. «Πάντοτε έτσι γίνεται» είπε. 

Τόνισε, επίσης, «το να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις ενδεχομένως να αντέχουμε για αρκετούς μήνες από εδώ και πέρα, δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα για τη Χώρα», υπογραμμίζοντας επί της ουσίας ότι, «δεν κινείται μια οικονομία, ούτε παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη μπορεί να γίνει ή να ξεκινήσει μόνο με αυτά τα μίνιμα».

Τέλος, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε, πως προς το παρόν δεν είναι εφικτό να μετακινηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με απόφαση, που ελήφθη σε κυβερνητική σύσκεψη, χθες, Μ. Τρίτη, όπως είπε.
---------------------------------------
Πηγή: Mega
---------------------------------------