Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Απρίλης 2015

Σε εκβιασμούς και πιέσεις απαντάμε με επιμονή στην εφαρμογή του προγράμματός μας

Την πιο σκληρή πολιτική μάχη των τελευταίων ετών δίνει η κυβέρνηση, για να απεμπλακεί η χώρα από τη μέγγενη των δανειστών και από τις μνημονιακές πολιτικές, που βυθίζουν τα τελευταία χρόνια, σε βαθειά κρίση και παρατεταμένη ύφεση και καταστροφή κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή συρρίκνωση και το λαό μας σε βαθειά ανθρωπιστική κρίση. 


Στόχος των δανειστών και των πρωτόγνωρων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση για πλήρη υποταγή με την απειλή της οικονομικής ασφυξίας, είναι η υπαναχώρηση και ακύρωση των προγραμματικών της δεσμεύσεων. Έτσι ώστε να γίνει η αποτυχία του κυβερνητικού έργου τιμωρητικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, που θα θελήσουν να αντισταθούν στη βαρβαρότητα των πολιτικών λιτότητας.

Σε αυτή τη σκληρή πολιτική μάχη που εξελίσσεται, η δήλωση του πρωθυπουργού «Μοναδική μας δέσμευση, είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας. Αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές της δεσμεύσεις, με πλήρη σεβασμό στη λαϊκή βούληση», αποτελεί για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και για τη Ν.Ε Πειραιά, οδηγό της δράσης και της παρέμβασής μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στους Δήμους και τις γειτονιές του.

Γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η εγρήγορση, ενεργοποίηση, κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, για να υπερασπιστεί την επιλογή του. Για να διεκδικήσει μαζί με τη νέα κυβέρνηση την αξιοπρέπειά του, την προσδοκία για πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. 

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας οι αγώνες και οι προσδοκίες του λαού μας δεν θα ματαιωθούν. Ο λαός δεν υπέκυψε στις απειλές και την προπαγάνδα του φόβου στις εκλογές, δεν τρομοκρατείται και τώρα. Γνωρίζει πλέον πολύ καλά, ότι αυτοί που συνεχίζουν να τον απειλούν είναι οι ίδιοι που οδήγησαν τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. 

Σε αυτό το σκηνικό, η στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης, να συνεχίσει τη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, απαιτεί τη μέγιστη στήριξη από όλες εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που πάλεψαν σκληρά να τις αποτρέψουν.

Η μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και υποδομών, ειδικά αυτών που είναι στρατηγικής σημασίας και αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, απαιτεί τώρα την πιο πλατιά μαζική πολιτική και κοινωνική συμμαχία, ικανή να στείλει μήνυμα στους εκβιαστές, να επιβεβαιώνει σταθερά τη βούληση του λαού και της κυβέρνησης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, οι οργανώσεις μας, τα χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλουν να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα. Μαζί με το σύνολο των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα που ξεκινήσαμε για ένα δημόσιο λιμάνι, που αποτελεί βασική προυπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αλλά και ολόκληρης της χώρας. Για ένα δημόσιο λιμάνι που παράγει σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η μάχη πολύ σκληρή, το ισχυρότερο όπλο μας είναι η συσπείρωση και η επιμονή στη συλλογική υπεράσπιση των δεσμεύσεών μας.

Δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παρασυρθούμε από τις σειρήνες επαναφοράς παλιών σεναρίων τεμαχισμού του λιμανιού που στην πραγματικότητα οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση. 

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή κατά των ιδιωτικοποιήσεων, μαζί με τα κινήματα, το κόμμα, την κυβέρνηση. Απέναντι στους εκβιαστές, δεν θα αφήσουμε να ακυρωθούν οι στόχοι του κυβερνητικού έργου , δεν θα επιτρέψουμε να ακυρωθεί η ελπίδα του λαού μας.

N.E. ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς 03/04/2015