Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - 11/04/205

Έφθασε και φέτος το Μεγάλο Σάββατο,11-04-15  ώρα 10.00 μ.μ περίπου στο Αεροδρόμιο Κυθήρων το Αγιο Φως. 

Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε η υποδοχή  του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Κυθήρων "Αλέξανδρος Ωνάσης" και το παρέλαβε   ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Χαρχαλάκης.

Στη συνέχεια με συγκίνηση και ευλάβεια το παρέδωσε στον   Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ στον ιερό κλήρο, στους εκπροσώπους των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Λιμενικών αρχών και  φορέων.


Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα (η μεταφορά του Αγίου Φωτός έγινε μόνον σε ορισμένες πόλεις και  με πληθυσμιακά κριτήρια) η Δημοτική Αρχή αναζήτησε άλλη λύση και με  την αποτελεσματική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή.









Ο κ. Σουρής ήλθε σε επαφή με την Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η οποία διέθεσε αεροσκάφος για την  μεταφορά του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα.

Μετά την παραλαβή του Αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο, ο Μητροπολίτης μας και οι αρχές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων, όπου ετελέσθη ευχαριστήριος δέηση. Στην αίθουσα αφίξεων βρίσκονταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου που ανέμενε με ανυπομονησία να λάβει το Άγιο Φώς.




















Το Ανέσπερο Φως μεταφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα και από εκεί σε όλες τις ενορίες του νησιού για την θεία λειτουργία της Ανάστασης.

Το Αναστάσιμο Φως ας είναι ευλογία να φωτίσει της καρδιές όλων μας και να χαρίσει αγάπη και υγεία !!






---------------------------------------
Πηγή: AdelinFm-Τάκης Πολίτης
---------------------------------------