Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προς τι ο Eκνευρισμός του Δόκτορος Schäuble?

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης στο Eurogroup, εκ μέρους του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετέθη ζήτημα σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση. «Η Γερμανία είναι έξαλλη με την Ελλάδα επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια», χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τους δανειστές, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πρόκειται, άραγε για μια ακόμα από τις πράξεις απλού και άδολου μισανθρωπισμού στον οποίο μας έχει συνηθίσει αρκούντως ο εκ των εντιμότατων φίλων μας, δόκτωρ Σόιμπλε όλα αυτά τα χρόνια ή σχετίζεται αυτή η αντίδραση με την είδηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη, μεταξύ άλλων και 13 Γερμανούς, νυν ή πρώην στελέχη της Siemens για παλιά υπόθεση χρηματισμού στελεχών του ΟΤΕ?


Είναι τάχα η άτεγκτη γερμανική λογική, η οποία θεωρεί ότι είναι ορθότερο να πεθαίνουν στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού, άνθρωποι πριν της ώρας τους, στερημένοι από τη φαρμακευτική τους αγωγή ή μέσα στην παγωνιά, παρά να αφήνουν απλήρωτα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους ή δικαιολογείται ευχερέστερα αυτή η αντίδραση ως απότοκος της δήλωσης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών που από την γερμανική τηλεόραση δήλωσε ευθαρσώς ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πάρει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων του κατά τα άλλα εντιμότατου κ. Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη,  ώστε να βρεθούν οι αποδείξεις για το ποιοι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα, από την καλή εταιρία?

Είναι οι επικρίσεις του δόκτορος Σόιμπλε, προς την ελληνική κυβέρνηση, σχετικές με την παραβίαση της αρχής pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) ή είναι σχετικότερες με τον εκνευρισμό του,  αναφορικά με την υπενθύμιση εκείνης της φήμης που συνοδεύει τις καταθέσεις του κατά τα άλλα αξιολογότατου κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι το 2% του τζίρου της Siemens στην Ελλάδα όδευε προς χρηματισμό των κομμάτων που εναλλάσσονταν όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία, αλλά κι άλλων κομμάτων, όπως ενός μικρού κεντροδεξιού κόμματος που δεν υπάρχει πια?

Είναι ο εκνευρισμός του δόκτορος Σόιμπλε σχετικός με το γεγονός ότι ενδέχεται να αποδειχθεί, συν τω χρόνω, ότι όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια, «διαπραγματευόταν» με εκπρόσωπους της ελληνικής πλευράς, τους οποίους είχε, κατά πάσα πιθανότητα, στο τσεπάκι του?  Δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος του εκνευρισμού του δόκτορος. Άλλωστε, όλα αυτά, όπως προκύπτει από διάφορα δημοσιεύματα, δημοσιογραφικές έρευνες και διαρροές, όπως τα “Lux Leaks”, είναι μέσα στο πρόγραμμα και τη λογική των αξιότιμων μελών του ευρωπαϊκού ιερατείου: δεν συγχέουν αυτοί οι άνθρωποι τη νομιμότητα με την ηθική. Τα έχομε ξεκαθαρίσει και στα καθ' ημάς, εξάλλου, αυτά τα πράγματα: Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό!

Όπως άλλωστε έχει φανεί και από την εξέλιξη των ευρωπαϊκών μας πραγμάτων, ο νόμος που ισχύει και μας διαφεντεύει, δεν είναι ούτε το ευρωπαϊκό κεκτημένο ούτε άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς! Είναι ο νόμος της ζούγκλας! Είναι ο νόμος του δυνατότερου επί του ασθενέστερου. Οπότε δεν μπορεί να ήταν αυτό ο λόγος του εκνευρισμού του ελλογιμωτάτου και εξοχοτάτου δόκτορος.

Ίσως, λοιπόν, αν αποκλειστούν όλα τα άλλα ενδεχόμενα, πηγή του εκνευρισμού του να ήταν το γεγονός ότι εφόσον η Siemens καταδικαζόταν κάπου, κάπως, κάποτε στο μέλλον, για τις εικαζόμενες παράνομες εμπορικές πρακτικές της από ευρωπαϊκό δικαστήριο, έστω κι από ένα παρακατιανό, όπως είναι τα ελληνικά, θα ήταν σοβαρό το ενδεχόμενο να έχει μεγάλες δυσκολίες με τις δουλειές και τις φούντες της, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η καλή αυτή εταιρία.

Και να ήταν μόνο η Siemens! O κόσμος τις έχει τούμπανο κι ο δόκτωρ Σόιμπλε κρυφό καμάρι τις εμπορικές πρακτικές που είχε συλλάβει ο αλήστου μνήμης πρόγονός του, ο Αδόλφος Χίτλερ, που, ίσως, να τον θαυμάζει κιόλας ο δόκτορας, έστω και λιγάκι, έστω και στα κρυφά... Πρακτικές που από εκείνη την εποχή, φαίνεται ότι συνεχίζουν να τηρούνται απαρεγκλίτως. Με γερμανική ακρίβεια!
------------------------------------------------------------------------
Πηγή: my-pillow-book.blogspot.gr-Alexandros Raskolnick
------------------------------------------------------------------------