Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διένεξη η Ομόνοια...;;;;;;;

Στις 23 Μαρτίου σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπυργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με τους Δημάρχους Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη και Ελαφονήσου κ. Λιάρο μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων συζητήθηκαν και 2 σημαντικά προβλήματα που απασχολούν ολόκληρη την περιοχή που περικλείεται από τους Δήμους Κυθήρων-Ελαφονήσου-Μονεμβασίας.

Το πρώτο θέμα ήταν:
Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.


Και το δεύτερο θέμα ήταν:
Το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βατίκων, για το οποίο ο Υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού.

Αυτή η συνάντηση είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Τριχείλη ο οποίος απέστειλε χθές σχετική επιστολή  διαμαρτυρίας προς τους Δημάρχους Κυθήρων και Ελαφονήσου.

Στην επιστολή αυτή του Δημάρχου Μονεμβασίας υπήρξαν έντονες απαντήσεις από τον Δήμαρχο Κυθήρων  και από τον Δήμαρχο Ελαφονήσου.

Στην όλη όμως αυτή υπόθεση εγείρονται αρκετά ερωτηματικά:

1) Όσον αφορά το πρώτο θέμα δεν μπορούμε ειλικρινά να κατανοήσουμε το γιατί θα έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη ενημέρωση και κατά κάποιον τρόπο σύμφωνη γνώμη σε ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την θαλάσσια σύνδεση δύο όμορων νησιώτικων δήμων.

Μια σύνδεση που θα αποφέρει πολλά οφέλη και αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο νησιών, και που έπρεπε να είχε καθιερωθεί πολλά χρόνια πριν. 
Και είναι λογικό ότι φυσικά δεν μπορεί να επηρεάσει την ροή που υπάρχει μεταξύ Νεάπολης και Κυθήρων και απλά διευκολύνει κάποιους επισκέπτες να αποφύγουν την διπλή μετάβαση, Κύθηρα-Νεάπολη, Νεάπολη-Ελαφόνησος η τανάπαλιν. 
Πράγμα που πολλοί απέφευγαν να το πράξουν και δεν το επιχειρούσαν ποτέ, προτιμώντας κάποιο διαφορετικό δρομολόγιο η προορισμό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ίσως κάποιοι συγκεκριμένοι θα έχουν κάποια μικρή μείωση εσόδων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι δεν επηρέασαν την σύνταξη της επιστολής του κ. Τριχείλη. 
Κάποτε θα πρέπει να απομονωθούν όσοι με μοναδικό ιδανικό το πορτοφόλι τους ενεργούν σαν αδιαπέραστοι τοίχοι και ανακόπτουν με ότι τρόπο βρούν την οιαδήποτε πρόοδο και ανάπτυξη.....

2) Σχετικά με το δεύτερο θέμα, όντως συμφωνώ με τον Δήμαρχο κ. Τριχείλη ότι έχει την μερίδα του Λέοντος, σχετικά με την αγκυροβολία στον όρμο Βοιών. Πλην όμως μήπως ο κ. Τριχείλης έχει εγκαταλείψει την μερίδα του λέοντος και έχει απομείνει με την λεοντή ;;;

Εδώ και μεγάλο διάστημα έχει απόσχει ολοκληρωτικά από το θέμα η καλύτερα το έχει εγκαταλείψει τελείως. 

Στην προηγούμενη πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ετήρησε άκρατον σιγή. 

Στις δίκαιες αγωνιώδεις προσπάθειες, μεμονωμένες η συλλογικές, των κατοίκων και των συλλόγων των Βατίκων αλλά και στα κατ' επανάληψη δημοσιεύματα των Λακωνικών και Κυθηραϊκών ΜΜΕ, κρατά απόλυτη αποχή.

Μια μειονότητα που τον περιβάλλει πιθανόν να μην του επιτρέπει την ανάμιξη του αλλά τότε γιατί τώρα ενοχλήθηκε από την αναφορά του θέματος στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό;;;;

Μήπως διότι γνωρίζει, όπως παλαιότερα είχε περιγράψει πολύ λεπτομερώς, ότι τελικά ο δρόμος που ακολούθησε το περασμένο διάστημα, είναι κατα το μάλλον η ήττον, μια επικίνδυνη ατραπός που οδηγεί την περιοχή ολόκληρη σε συστημικό αφανισμό ;;;;

Παρόλα αυτά και ελπίζοντας ότι όντως επιθυμεί την απόλυτη κοινή συνεργασία των όμορων Δήμων εμείς θα προτείναμε οι τρείς όμοροι Δήμοι να συνεργασθούν για μία εφικτή και λογική λύση όλων των εκκρεμών προβλημάτων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσουν ένα τέλος στο αίσχος αυτό της ανεξέλεγκτης αγκυροβολίας, αλλά και να συνεννοηθούν για όλα τα υπόλοιπα θέματα έτσι ώστε με το μόνιασμα να βοηθήσουν τις περιοχές και τους κατοίκους τους και να αξιοποιήσουν αυτό το ακατέργαστο διαμάντι της Νοτιοανατολικής εσχατιάς της Πελοποννήσου, στέλνοντας όλους τους επιβολείς εκεί που τους χρειάζεται ... στον ... αγύριστο...
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------