Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επεσε στα βράχια το όραμα της ΑΝΕΚ…

Τον παλιό καλό καιρό, κάθε φορά που η ΑΝΕΚ αγόραζε ένα καράβι, κατέβαινε ο κόσμος στη Σούδα να το θαυμάσει. «Ολων των Κρητικών είναι τούτο το παπόρι», κατά πως έλεγε και μια διαφήμιση που έπαιζε μέχρι πριν λίγα χρόνια στις οθόνες μας.

Καμάρωναν οι Χανιώτες για την εταιρεία που στήθηκε με πρωτεργάτη τον μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη. Γιατί από το μηδέν φτιάχτηκε μια ακτοπλοϊκή εταιρεία που μετέφερε τους Κρητικούς και τα προϊόντα τους με ασφάλεια στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι μόνο.



ΥΣΤΕΡΑ ήρθε το Χρηματιστήριο, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και η… ενός ανδρός αρχή. Η λαϊκή βάση πήγε περίπατο, μαζί με την αξία των μετοχών που έχουν στα χέρια τους μέχρι σήμερα χιλιάδες Χανιώτες.

Μετά το τραγικό ναυάγιο του “Norman Atlantic”, που το λογότυπο της ΑΝΕΚ συνδέθηκε με μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες, ήρθε και το προχθεσινό μαντάτο για τη δέσμευση του πλοίου “Olympic Champion” λόγω χρεών.

Μέχρι αργά χθες βράδυ το πλοίο έμενε δεμένο στην Πάτρα και γίνονταν προσπάθειες για να εκτελεστεί κανονικά το δρομολόγιό του προς Ιταλία. Αν όλα πάνε καλά, το πλοίο θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, καθίσταται σαφές ότι το όραμα των πρωτεργατών της ΑΝΕΚ έπεσε στα βράχια…
------------------------------------
Πηγή: haniotika-nea.gr
------------------------------------