Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δημόσιο: Μετατροπή των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. σε μόνιμους

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο παρουσίασης του πρώτου νομοσχεδίου του Υπουργείου, ανακοίνωσε - αναφερόμενος σε έναν από τους τρεις άξονες του νομοσχεδίου αυτού - τη μετατροπή των θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, στο "στενό" Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η ρύθμιση αυτή, όχι απλά δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, «αλλά πολύ περισσότερο αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων» και αφορά στους υπαλλήλους Ι.Δ.Α.Χ., που υπηρετούν, αποκλειστικά, στο "στενό" δημόσιο τομέα (Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. και Δικαστικούς Υπαλλήλους).  

Από την πρόβλεψη αυτή εξαιρούνται, το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών και οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή και φυσικά «οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι εποχιακοί» όπως διευκρίνισε ο αν. Υπουργός, για να προσθέσει:

«Με αυτόν τον τρόπο καταργώ τις ταμπέλες για υπαλλήλους που ασκούν τα ίδια καθήκοντα, εκτελούν την ίδια εργασία και πρακτικά έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και διευκολύνουμε την "πραγματική κινητικότητα", αφού μέχρι τώρα π.χ., ένας Ι.Δ.Α.Χ. Πληροφορικής δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί σε μία θέση μόνιμου Ι.Δ.Α.Χ.».
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------