Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ρέκβιεμ... στα ..Ψέμματα

Διαβάσαμε σήμερα στην ανακοίνωση της αξιωματικής δημοτικής αντιπολίτευσης τους ισχυρισμούς περί των δημοσίων έργων αυμπεριλαμβανομένου και του έργου της βελτίωσης του κεντρικού δρόμου του νησιού από Αρωνιάδικα-Φράτσια.

Πλην όμως η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα και δείχνει ότι απλά η προηγούμενη δημοτική αρχή εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο ψεύδους και παραπληροφόρησης αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία και προσπαθώντας να παρουσιάσει τον δεσπότη - Παναγιώτη....
.


Καταρχήν παρουσιάζει ως δικά του έργα τα έργα του μακαρίτη του Αρτέμη Καλλίγερου όπως π.χ. τον βιολογικό καθαρισμό με τον οποίο η διοίκηση Κουκούλη ουδεμία σχέση έχει.

Προσπαθεί να υπεραμυνθεί της προηγούμενης επταετίας λες και ο κυθηραϊκός λαός είναι ηλίθιος. Δεν είναι όμως.

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε το νησί κλιμάκιο μηχανικών της ΤΥΔΚ για να ξεμπλέξει το έργο του κεντρικού δρόμου.
Μίλησα με μερικούς από αυτούς και μου είπαν την πάσα αλήθεια που ταυτίζεται πλήρως με το τελευταίο εκδοθέν Δ.Τ. του Δήμου.

1. Το έργο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε χωρίς καμία διαδικασία αδειοδότησης.
2. Η έγκριση επέμβασης αφορά μόνο 500μ. στα Δόκανα και δίνει εντολή να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών.
3. Η προγραμματική σύμβαση καλύπτει πλήρως την διαπλάτυνση μέχρι και τις Καρβουνάδες.
4. Για να εκδοθεί έγκριση επέμβασης για την επίμαχη περιοχή της Σκληρής χρειάζονται τουλάχιστον 8-10 μήνες καθώς απαιτείται απόφαση χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο.
Αυτό σημαίνει ότι θα παρέλθει η συμβατική προθεσμία περάτωσης του έργου (Μάιος), ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος και το έργο δεν θα γίνει ικανοποιώντας τις μικροπολιτικές ορέξεις εκείνων που θα επιχαίρουν για την ακύρωση αυτή με κολλημένα ακόμα τα μυαλά τους στις εκλογές του περασμένου Μάη.

Αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ότι είναι εύκολη η αδειοδότηση του υπολοίπου τμήματος. Είναι όμως ΨΕΜΜΑΤΑ. 

Αναφέρεται ακόμα, ότι μπορούν να μπουν στις ιδιοκτησίες. Είναι όμως ΨΕΜΜΑΤΑ.

Ερωτάται η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο καθ' ήδην τότε αντιδήμαρχος: Γιατί αναγκάστηκε να χορηγήσει βεβαιώσεις σε ιδιοκτήτες στο τμήμα Αρωνιάδικα - Νοσοκομείο που έγινε δήθεν χωρίς να αντιδράσει κανείς;

Πώς θα προβούν οι ιδιοκτήτες σε διόρθωση της επιφάνειας της ιδιοκτησίας τους στο Ε9 μόνο με μία προφορική έγκριση ή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση;

Για να δοθεί τμήμα οικοπέδου χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης σε κοινή χρήση, αλλιώς η παραχώρηση είναι στον αέρα.

Δεν απορώ όμως. Ο τέως Αντιδήμαρχος είχε μάθει να τα κάνει όλα στον αέρα γιατί τα ήξερε όλα.

Νομίζει πως η μέθοδος "κατσαβιδάκι" είναι ακόμα ζωντανή, κάνει όμως μεγάλο λάθος.

Νομίζει ότι οι δικές του αυθαιρεσίες θα πρέπει να συνεχιστούν και από τους διαδόχους του για να τους φέρει στο δικό του χαμηλό επίπεδο και έτσι να νοιώσει λίγη ισότητα. Κάνει λάθος.

Το Τσιρίγο μας ΔΕΝ έχει ανάγκη πλέον τις πρακτικές "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" του τέως Αντιδημάρχου και σκιώδους αρχηγού του.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του να συσχετίσει το έργο του κεντρικού δρόμου με τα επιτεύγματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής αποδεικνύει την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται.

Πώς είναι δυνατόν να έχει δίκιο κάποιος, που τα πολλαπλά λάθη του έχουν στοιχήσει σοβαρά σε ολόκληρο το νησί, και η περιφέρεια, η δημοτική αρχή, οι μηχανικοί, ο ανάδοχος και όλες οι υπηρεσίες να κάνουν λάθος;
Είναι συνομωσία κατά του νησιού;
Είναι συνομωσία κατά του ιδίου;
Είναι όλοι παράφρονες και είναι εκείνος ο λογικός;
Κάνουν όλοι λάθος και μόνο εκείνος έχει δίκιο;
Λέτε να μπορεί όντως να γίνουν αυτά που ισχυρίζεται και να μην τα κάνουν επειδή τα λέει εκείνος;
Γιατί λέει ψέμματα;

Ακόμα και το έργο του αεροδρομίου ήταν και είναι στον ΑΕΡΑ. Ούτε το τοπογραφικό δεν υπήρχε και όπως ενημερώθηκα από την Περιφέρεια το απέστειλε η νέα δημοτική αρχή.

Οι πρακτικές αυτές ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Γίνεται μια απελπισμένη προσπάθεια για την υπεράσπιση των θλιβερών απομεινάντων του παρελθόντος, αλλά με τις ίδιες λανθασμένες κινήσεις του χρησιμοποιημένου όπλου που έχει πια σκουριάσει και ανήκει μόνο σε μουσείο.

Δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται ότι πιστεύει αλλά καλό θα ήταν αφού τελείωσουν οι οιεσδήποτε υπάρχουσες εκκρεμότητες, όσοι αποτελούν πια απλά "γραφικούς" να περιοριστούν στις επαγγελματικές τους ασχολίες και να πάψουν πια να δηλητηριάζουν αυτόν τον τόπο με μίση, υποσχέσεις, παραμύθια, ίντριγκες και σκέψεις που ταιριάζουν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο τόπος χρειάζεται να πάει μπροστά με ευθύτητα, νομιμότητα, σχεδιασμό και σωστή προοπτική και αυτά αποτελούν δύσκολα θέματα για "αδιάβαστους". Για αυτό λοιπόν απλά :

Καληνύχτα σας...
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------