Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας οι Δήμαρχοι Κυθήρων & Ελαφονήσου

Συνάντηση διάρκειας είχαν ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος της Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Χάρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.

Συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως:

    Το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βατίκων, για το οποίο ο Υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού.

   
Η συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας από πλευράς της ΛΑΝΕ για την οποία έχει ήδη γίνει εξώδικη δήλωση από το Δήμο Κυθήρων.

    Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.

    Η προώθηση του ζητήματος της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Ελαφόνησο που έχει παγώσει από το 2011.

    Η ανάγκη συνδιαμόρφωσης του πλαισίου των ακτοπλοϊκών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας από το 2016 και μετά σε συνεργασία του Υπουργείου με τους Δήμους, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.

 Επίσης συζητήθηκαν διάφορα τοπικά ζητήματα των Κυθήρων και της Ελαφονήσου
Επίσης συζητήθηκαν διάφορα τοπικά ζητήματα των Κυθήρων και της Ελαφονήσου - See more at: http://www.dimotikanea.gr/index.php/dimoi/item/1200-ston-anaplhroth-ypourgo-naytilias-oi-dhmarxoi-kythiron-elafonhsoy#sthash.gZdCAghj.dpuf
--------------------------
Πηγή: dimotikanea.gr
--------------------------
Συνάντηση διάρκειας είχαν ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος της Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Χάρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.
Συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως: 
  • Το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βατίκων, για το οποίο ο Υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού.
  • Η συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας από πλευράς της ΛΑΝΕ για την οποία έχει ήδη γίνει εξώδικη δήλωση από το Δήμο Κυθήρων.
  • Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.
  • Η προώθηση του ζητήματος της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Ελαφόνησο που έχει παγώσει από το 2011.
  • Η ανάγκη συνδιαμόρφωσης του πλαισίου των ακτοπλοϊκών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας από το 2016 και μετά σε συνεργασία του Υπουργείου με τους Δήμους, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.
Επίσης συζητήθηκαν διάφορα τοπικά ζητήματα των Κυθήρων και της Ελαφονήσου.
- See more at: http://www.dimotikanea.gr/index.php/dimoi/item/1200-ston-anaplhroth-ypourgo-naytilias-oi-dhmarxoi-kythiron-elafonhsoy#sthash.gZdCAghj.dpuf