Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πως τολμήσατε και προσφέρατε το Αιγαίο;

Λίγο μετά από τον πόλεμο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό Τζέιμς Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας του το τιμητικό άγημα, του είπε: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Χτες ο Πρόεδρος Πάνος, αρχηγός του δεξιού αντιμνημονιακού μπλοκ, υπουργός Άμυνας της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, είπε προς την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας της για το Αιγαίο: Ιδού η Θάλασσά σας!

Ο πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έχει χρεωθεί την «προσφορά» του υπουργού του. Επειδή ακριβώς είναι υπουργός της δικής του κυβέρνησης. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε να πουν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα τους προσφέρει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα σε ποσοστό 70-30; Και μάλιστα ποιοι το είπαν; Αυτοί που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως υπέρ πατριώτες και κατηγορούν όλους τους άλλους για ενδοτισμό.


Όπως η Ιστορία κατέγραψε την δήλωση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, με τον ίδιο τρόπο θα καταγράψει και την προσφορά της κυβέρνησης Τσίπρα. Την δήλωση Κανελλόπουλου χρησιμοποιεί επί σειρά δεκαετιών η αριστερά για να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για έλλειψη πατριωτισμού. Μόνο που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος δεν έδωσε το Αιγαίο.

Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν τα έχουμε δει άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Αν υπουργός της «προδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων» είχε υπονοήσει κάτι τέτοιο, αν είχε προσφέρει το Αιγαίο σε μία μεγάλη δύναμη για συνεκμετάλλευση, θα είχαν ξεκολλήσει τα πεζοδρόμια από όλους τους δρόμους της Αθήνας.

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Δυστυχώς, όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Βαθιά άρρωστο, ικανό να προσφέρει μόνο τέτοιου είδους ταπεινώσεις.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει θέση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον κορυφαίο υπουργό του. Αν διαφωνεί θα πρέπει να το κάνει έμπρακτα. Αν συμφωνεί θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος τους έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση.
----------------------------------------------
Πηγή: capital.gr-Θανάσης Μαυρίδης
----------------------------------------------