Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

"Ένα θέμα που είχε αναδείξει η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, στο αριθ. 259/ Μάρτιος του 2008 φύλλο της και αφορούσε τις επεμβάσεις στον ΚΟΥΝΟ από τα γνωστά επενδυτικά συμφέροντα.

Για τον επιχειρηματία του ΚΟΥΝΟΥ και τον εργολάβο του έργου είχαν υπάρξει πρωτόδικα καταδίκες για περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή σπηλαίου, για τις οποίες οι καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση.


Η έφεση εκδικάστηκε στις 13-1-2015 στο Ναύπλιο όπου και πάλι καταδικάστηκαν με πολύμηνες φυλακίσεις και χρηματικό πρόστιμο.



Για να θυμίσουμε το ιστορικό της υπόθεσης, το Μάρτιο του 2008 οι συμπολίτες μας Νίκος Μιχαλέττος, Στάθης Βελιώτης και Γιάννης Ψαρράκης, είχαν με επίσημη αναφορά τους καταγγείλει τις παράνομες εργασίες και την περιβαλλοντική υποβάθμιση του ΚΟΥΝΟΥ.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει παύση των εργασιών και η υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Το 2011 η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ είχε καταθέσει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων, για εγκατάσταση στον ΚΟΥΝΟ μεγάλης φωτοβολταϊκής μονάδας με 33.000 καθρέφτες και παράλληλα εκκρεμούσε αίτηση για εγκατάσταση 106 MW ανεμογεννητριών.

Κατά της Μελέτης οι παραπάνω συμπατριώτες μας κατέθεσαν ένσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κατά τη συνεδρίαση του παρέστη ο συμπολίτης μας Γιάννης Ψαρράκης για να την στηρίξει, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να αποσύρει τη μελέτη και το θέμα να αναβληθεί.

Πέρα από τις καταδίκες, κυρίως το ουσιαστικό όφελος από την παρέμβαση των πολιτών, ήταν ότι τα έργα και οι σχεδιασμοί σταμάτησαν και οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις δεν νομιμοποιήθηκαν".
-------------------------------
Πηγή: tabatika.gr
-------------------------------