Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο κ. Καλοχαιρέτας και Η Κατάρα της Ελλάδας

Κάποτε σε ένα μικρό νησί ζούσε ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας που είχε ψώνιο με τα κοινά.
Ήθελε να βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο, στο σχολείο, στο σπίτι, στην πλατεία που έπαιζε με τα άλλα παιδάκια.
Το παιδάκι αυτό μεγάλωσε και το ψώνιο του μετατράπηκε σε ψύχωση, όπως γίνεται συνήθως.
Έτσι το μικρό καλό παιδάκι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και "έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Πατρίδος".

Το νησί του, υποκύπτοντας στις φορτικές πιέσεις του μπαμπά, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο νεαρό σωτήρα του και έτσι τον ανέδειξε δημοτικό σύμβουλο.
Δεν του έφτανε όμως αυτό και έτσι ο μικρός πολιτικάντης ανέβηκε σε ψηλότερο θρόνο (όνομα και μη χωριό).

Από τότε άρχισαν όλα. Γάμος, μνημόσυνο και κηδεία χωρίς την πρωτοκλασάτη παρουσία του μικρού μας φίλου δεν μπορούσε πλέον να γίνει στο μικρό νησάκι.
Και όποιος τόλμησε να κάνει εκδήλωση χωρίς να του στείλει ονομαστική πρόσκληση, αλίμονό του! Μέγα σφάλμα! Λίγοι τόλμησαν να υποπέσουν σε τέτοιο μεγάλο παράπτωμα και ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!

Αποφάσισαν έτσι στο νησί να φτιάξουν έναν χρυσό θρόνο, στολισμένο με μαργαριτάρια, διαμάντια και άλλα ευγενή πετρώματα και να τον βάζουν μπροστά σε κάθε εκδήλωση για να κάθεται ο μικρός μας φίλος. Έτσι και έγινε.
Από τότε ο μικρός φίλος ένοιωσε ότι πράγματι το νησί τιμά το τεράστιο αξιώμά του. Τί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τί Πρωθυπουργός και Πλανητάρχης;
Ο μικρός μας φίλος είναι ανώτερος όλων!

Η ανωτερότητά του δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου. Οι σφιχτές χειραψίες του σε όλους είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες γιατί "όλους τους αγαπά".
Και όταν τα πράγματα σοβαρέψουν κοιτάζει το ακριβό ρολόι του και όποιος τολμήσει να υπερβεί "τις κείμενες διατάξεις" μαύρος όφις που τον έφαγε.

Όλα αυτά φυσικά μέχρι τις επόμενες εκλογές που ο κόσμος, ίσως και όσοι τον βαγιοκλάδιζαν προεκλογικά, θα έχει ξυπνήσει και ευχόμαστε να αφαιρέσει τον χρυσοποίκιλτο Θρόνο από τα ευγενή οπίσθια του μικρού καλοχαιρέτα!
-----------------------
Πάνος Σταθάκης
-----------------------