Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δήμος Μεγαρέων: Προβοκάτσια σε βάρος των Δημοτικών Σφαγείων

Μήνυση "κατ’ αγνώστων" καταθέτει ο Δήμος Μεγαρέων, με αφορμή το γεγονός ότι, άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο στα Δημοτικά Σφαγεία στον Άγιο Στέφανο και μέσα από τον αγωγό των ομβρίων, που βρίσκεται στο κέντρο της αυλής, έριξαν απόβλητα - πιθανόν με βυτιοφόρο - και μέσα από το ρέμα του Αγίου Στεφάνου έφτασαν μέχρι το νερό του Μέξια, προκαλώντας αρκετά μεγάλη ρύπανση και έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

«Με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να εκθέσουν τον Δήμο, δείχνοντας, πως τα λύματα βγαίνουν από τα Σφαγεία» καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή για το γεγονός.

Ελήφθη δείγμα του υγρού, το οποίο εστάλη σε πιστοποιημένο εργαστήριο χημείας, προκειμένου να διαπιστωθεί επισήμως η προέλευση του υγρού, «το οποίο σαφέστατα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα Σφαγεία» συμπληρώνει ο Δήμος.

Το γεγονός αυτό προσδιορίζεται, χρονικά, μάλλον στα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 7 Μαρτίου 2015, γεγονός, που κίνησε τις υποψίες του Δήμου Μεγαρέων, ο οποίος και τόνισε: «Όλως περιέργως και συμπτωματικά όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης 4 Μαρτίου ετέθη θέμα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων».

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ύστερα από αναφορά του υπαλλήλου των Δημοτικών Σφαγείων και καταγγελίες πολιτών, χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Κτηνίατρο Γιάννη Δήμα, πραγματοποίησαν αυτοψία, όπου διαπίστωσαν το γεγονός και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ρύπανση, «που καταφανέστατα δείχνει προβοκάτσια».

Αμέσως μετά ο κ. Σταμούλης έδωσε εντολή για υποβολή μηνύσεως "κατ’ αγνώστων" και παράλληλα κατήγγειλε το γεγονός, σημειώνοντας, ότι πρόκειται για «φτηνή και άθλια προβοκάτσια» εναντίον του Δήμου.

Τέτοιες ενέργειες πρόσθεσε: «Είναι κατακριτέες και φυσικά δεν επιτρέπονται να γίνονται από τον οποιοδήποτε και για κανένα λόγο, αφού ρυπαίνεται το περιβάλλον και κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία και ασφαλώς τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη». 
---------------------------------
Πηγή: epoli.gr
---------------------------------