Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου καθαρισμών Καψαλίου

Με αναπάντεχη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20/3 και το Σάββατο 21/3, οι εθελοντικοί καθαρισμοί στο Καψάλι που συντονιστηκαν από τον τοπικό σύλλογο "Κυθέρεια Αφροδίτη".

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 50 κάδοι απορριμάτων μεταφέρθηκαν με φορτηγό σε ασφαλές τοποθεσία κοντά στον βιολογικό, καθαρίστηκαν, απολλυμάνθηκαν και ξανατοποθετήθηκαν καθαροί στη θέση τους. Επίσης καθαρίστηκε η  παραλία στον πίσω γιαλό από τα σκουπίδια και τα καλάμια. Τέλος αφαιρέθηκαν, όπου κρίθηκε απαραίτητο,  όλα τα περιττά παλιά σιδερένια στηρίγματα που ασχήμαιναν τον κεντρικο παραλιακό δρόμο.


Η συμμετοχή των κατοίκων και επαγγελματιών του Καψαλίου ήταν καθοριστική αφού 12 άτομα συμμετείχαν στην προσπάθεια του συλλόγου.

Η δημοτική αρχή είναι κοντά στις προσπάθειες του συλλόγου και συνεργάστηκε αρμονικά όπου κρίθηκε αναγκαίο. Δεσμεύτηκε δε, ότι σύντομα θα αντικαταστήσει όλα τα παλιά καλαθάκια απορριμάτων της παραλίας με καινούργια, και οτι θα αφαιρεθούν από υπαλλήλους του δήμου όλες οι παλιές πινακίδες πριν από το Πάσχα.





Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει :

α. το Δήμο Κυθήρων που επέτρεψε στο σύλλογο να χρησιμοποιήσει το χώρο του βιολογικού για το πλύσιμο των κάδων, αλλά και για την γενικότερη συνεργασία εως τώρα.

β. το λιμενικό ταμείο που μαζί με το σύλλογο βαδίζουνε σε κοινή πορεία για να τοποθετηθούν νέες καμπίνες και ντουζιέρες στην παραλία.

γ. Όλους τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στις προσπάθειες του συλλόγου.
 
Οι φωτογραφίες απο τις δράσεις του διημέρου είναι χαρακτηριστικές.






Εκ του ΔΣ
Ο πρόεδρος
Ερικ Ντεφέβερ