Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» λόγω βλάβης!

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων καθώς λίγες μόνο μέρες μετά την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με τον Πειραιά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος», που είχε δρομολογηθεί και πάλι στη γραμμή τη Δευτέρα, έπαθε βλάβη και το δρομολόγιο ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας LANE, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη του πλοίου, το σημερινό δρομολόγιό του από Πειραιά προς Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο και επιστροφή παραμένει ανεκτέλεστο.


Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στη γραμμή είχε δρομολογηθεί το «Παναγία Τήνου» της Ventouris Sea Lines, το οποίο είχε ναυλώσει η ΑΝΕΚ, αλλά λόγω της επίσχεσης εργασίας των ναυτικών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, για αρκετές μέρες τα Κύθηρα έμειναν χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος του νησιού έστειλε εξώδικο στη LANE όπου ζητούσε να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της (η γραμμή ανήκει στις άγονες και είναι επιδοτούμενη) και έτσι η εταιρεία ξαναδρομολόγησε στη γραμμή το «Βιτσέντζος Κορνάρος».
-----------------------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Χριστίνα Παπασταθοπούλου
-----------------------------------------------------------------------------