Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η Ζωή πετά εκτός Βουλής όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κοινοβουλίου

Aναμένεται να στείλει επιστολή προς τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που δεν είναι σήμερα βουλευτές, με την οποία θα τους καλεί να αποδεσμεύσουν άμεσα τα γραφεία συνολικού εμβαδού 200 τ.μ.
Σε «έξωση» όλων των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής από κτήρια της Βουλής προχωρά η κυρία Κωνσταντοπούλου προκειμένου να απελευθερωθούν χώροι πολλών τετραγωνικών μέτρων για βουλευτές και εργαζόμενους του κοινοβουλίου.


Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη αναμένεται να στείλει επιστολή προς τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που δεν είναι σήμερα βουλευτές - Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου - με την οποία θα τους καλεί να αποδεσμεύσουν άμεσα τα γραφεία συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. που διαθέτουν στο κεντρικό κτήριο της Βουλής.

Επιπροσθέτως, ήδη έχει ενημερώσει να αδειάσουν τους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί σε περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο τους πρώην προέδρους της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, Δημήτρη Σιούφα, Βύρων Πολύδωρα και Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής των χώρων της Βουλής προκειμένου να διευκολυνθούν οι βουλευτές αλλά και οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου για τους οποίους είπε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που καταβάλλουν μόχθο και εργάζονται σκληρά αλλά κατασυκοφαντούνται».

Ωστόσο άφησε σαφείς υπόνοιες για ορισμένα στελέχη του κοινοβουλίου για τα οποία ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχο. Συγκεκριμένα είπε ότι την ημέρα της ορκωμοσίας της εντόπισε δεκάδες αποφάσεις για εκταμίευση ποσών που ξεπερνούν τα 100 χιλ. ευρώ αλλά  και για λύσεις συμβάσεων εργασίας οι οποίες έφεραν την ένδειξη «εντολή Προέδρου της Βουλής» χωρίς η ίδια να έχει δώσει σχετική εντολή.

Σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα αποτέλεσαν αιτία για την έναρξη ενδελεχούς ελέγχου «ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά τα πρώτα συμπεράσματα δεν είναι θετικά» καλώντας τους υπεύθυνους «να είναι προσεκτικοί με την διάθεση των πόρων της Βουλής».
-------------------------------
Πηγή: protothema.gr
-------------------------------