Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη Καμμένου και Δούρου στην Μονή Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Επίσκεψη στην Μονή Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και στον Άγ. Μύρωνα των Αντικυθήρων πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 2/3 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου, επικεφαλής αποστολής στρατιωτικών ιατρών για τη διενέργεια εξετάσεων στους ακρίτες κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη και του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.


Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρος και μεγάλο κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών. Στα Αντικύθηρα έγινε υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ναό του Πολιούχου Αγίου Μύρωνος, όπου ο Ιερέας των Αντικυθήρων π. Αντώνιος Λιγοψυχάκης ξενάγησε τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Υπουργός προσκύνησε τη Θαυματουργό Εικόνα του Αγίου και τα Ιερά του Λείψανα ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το περίτεχνο Τέμπλο και την ευπρέπεια του Ναού.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στα Κύθηρα, όπου ο κ. Υπουργός επιθεώρησε το Ναυτικό Παρατηρητήριο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης όπου έγινε επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, τελέστηκε δέηση και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και την υψηλή συνοδεία του για την αποστολή των στρατιωτικών ιατρών καθώς και για τη γνωστή στήριξή του στις μικρές νησιωτικές κοινωνίες, ενώ ο κ. Υπουργός ζήτησε τις ευχές και την ευλογία της Εκκλησίας και του Σεβασμιωτάτου για την πρόοδο της Πατρίδας και του Έθνους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ειδική εκδήλωση στο νέο Νοσοκομείο Κυθήρων και με την παράθεση γεύματος από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη

0kammeno-1 

0kammeno-2 

0kammeno-3 

0kammeno-4 

0kammeno-5 

0kammeno-6 

0kammeno-7 

0kammeno-8 

0kammeno-9 

0kammeno-10 

0kammeno-11 

0kammeno-12 

0kammeno-14 

0kammeno-15 
--------------------------------------------------------------------------
Πηγή: Romfea.gr-Στράτος Χαρχαλάκης-  
Φωτό: Διονύσιος Ανδρόνικος, Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου
--------------------------------------------------------------------------