Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το δημοσίευμα "Φάντασμα"

Το απόγευμα της Τετάρτης 25ης Μαρτίου στις 18:16, στην ενημερωτική ιστοσελίδα του AdeliFm, αναρτήθηκε δημοσίευμα σχετικά με την αναβολή της παρέλασης λόγω καιρού και την μη καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, με τίτλο "Αυτό δεν είναι γενναιότητα είναι μαλθακότητα!" υπογεγραμμένο από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη.

Μετά από κάποιο διάστημα το δημοσίευμα απεσύρθη, αφού όμως είχε ήδη αναγνωσθεί από αρκετούς αναγνώστες.

Κατόπιν δημσιογραφικής έρευνας που ενεργήσαμε διαπιστώσαμε ότι το δημοσίευμα απεσύρθη κατόπιν έντονου "κοσμητικού" διαλόγου του γράφοντος και της σελίδας, ο οποίος επιθυμούσε η σελίδα να δημοσιεύσει το κείμενο άνευ υπογραφής.



Σύμφωνα με την δεοντολογία τα ανυπόγραφα κείμενα θεωρούνται σαν απευθείας δημοσίευση από τον κάτοχο της σελίδας και σε περίπτωση προσωπικής αναφοράς επισύρουν τις οιεσδήποτε κυρώσεις υπάρξουν.

Ερώτημα παραμένει το αν θα κινηθεί νομικά και ο ίδιος ο δήμαρχος με τον οποίο δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε, αφού το δημοσίευμα τον χαρακτήριζε "μαλθακό" λόγω της ακύρωσης της παρέλασης, όπως έγινε και σε σχεδόν 200 δήμους σε όλη τη χώρα

Εφόσον το κείμενο απεστάλλη από συγκεκριμένο αποστολέα τότε η σελίδα οφείλει να προβεί στη δημοσίευση αλλά φυσικά με τον όνομα του αποστολέα.

Ίσως κάποιοι έχουν κακώς συνηθίσει την σκιά της ανωνυμίας και το οιοδήποτε κέρδος προέρχεται από αυτό, αλλά εκτός αυτού είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που σαν νέοι εφιάλτες εφευρίσκουν διάφορα υποκοριστικά από έντομα, φρούτα και ότι άλλο φανταστεί κανείς για να περιδιαβαίνουν το κοινωνικό δίκτυο και να επιτίθενται στους "εχθρούς", κρυμένοι στο σκοτάδι της αδιαφάνειας.

'Ισως έχουν λησμονήσει ότι τα φρούτα στην φρουτιέρα πολυ γρήγορα σαπίζουν και τα έντομα όταν γίνονται ενοχλητικά απλά τα λυώνεις με μια απλή κίνηση.

Το θέμα της αφαιρέσεως ενυπόγραφου άρθρου θα αναφερθεί στην Ένωση Συντακτών Διαδικτύου και στον Νομικό της Σύμβουλο και ελπίζουμε να μην υπήρξαν οιουδήποτε είδους απειλές που συνεπάγονται την παρέμβαση εισαγγελικής αρχής για παρεμπόδιση και παρενόχληση, εκβίαση του τύπου.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------