Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τατουάζ, ξε-τατουάζ: Προσοχή!

Η αφαίρεση ενός τατουάζ με τα ειδικά τζελ και κρέμες που κυκλοφορούν απαιτεί προσοχή καθώς τα προϊόντα αυτά ενέχουν κίνδυνο δημιουργίας ουλών και ερεθισμών του δέρματος, προειδοποιούν Καναδοί ειδικοί
Η μόδα φεύγει, το τατουάζ… μένει. Όσοι όμως το βαρέθηκαν στ’ αλήθεια ή έχουν πολύ σοβαρό λόγο να το αφαιρέσουν και καταφεύγουν στα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό προϊόντα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν παρενέργειες, επισημαίνει η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας του Καναδά. Τα διαθέσιμα τζελ, κρέμες και διαλύματα που εφαρμόζονται επί του δέρματος με ένεση ή με βελόνα τατουάζ, «δουλεύουν» κάνοντας το μελάνι του σχεδίου να φαντάζει λιγότερο έντονο ή «τραβούν» το μελάνι στην επιφάνεια του δέρματος προκαλώντας μια κρούστα η οποία κάποια στιγμή πέφτει. 





Ωστόσο ο κίνδυνος δημιουργίας ερεθισμών, ακόμη και ουλών είναι υπαρκτός, προειδοποιεί η Health Canada μετά από σχετικές αναφορές για αντιδράσεις από την χρήση τους, με σοβαρότερο περιστατικό αυτό 18 γυναικών που υπέστησαν εγκαύματα β΄ βαθμού στο ίδιο κατάστημα τατουάζ.

Οι… μετανιωμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους της μεθόδου αφαίρεσης ενός τατουάζ, να εξοικειωθούν με τυχόν επιπλοκές από την χρήση κάποιου προϊόντος και να διαβάζουν με προσοχή τις προειδοποιητικές οδηγίες στην συσκευασία.

Σε περίπτωση δε που παρουσιασθεί πρόβλημα, οι ειδικοί συνιστούν να ζητηθεί αμέσως ιατρική βοήθεια ενημερώνοντας παράλληλα από πού το αγόρασαν ή που έγινε η αφαίρεση.
-----------------------------
Πηγή: iatropedia.gr
-----------------------------